skip to Main Content
I Dječje Kazalište U Projektu Kultura Na Kotačima

I Dječje kazalište u projektu Kultura na kotačima

Kulturni centar Osijek u suradnji s Gradom Osijekom započinje program „Kultura na kotačima”. Cilj je ovog programa dovesti niz kratkih kulturnih sadržaja u razne gradske četvrti i omogućiti građanima Osijeka da u ovim programima sudjeluju sa svojih prozora i balkona, odnosno u skladu s propisanim mjerama socijalnog distanciranja.

„Kultura na kotačima” program je u koji su se uključile i ostale gradske kulturne institucije, tako da će u ovom projektu s vlastitim sadržajima nastupiti i Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku, Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku, Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek te Gradske galerije Osijek.

Ovim programom Grad Osijek želi izraziti zahvalnost građanima Osijeka na ozbiljnom i dosljednom provođenju svih propisanih mjera Stožera civilne zaštite, a kulturne institucije i ovim programom žele dovesti što više programa do svoje publike u okolnostima pandemije.

Programi kreću već ovoga četvrtka, 23.travnja s nastupom osječkog gitarista Ivana Kovačevića u kojima će sa svojih prozora i balkona moći uživati stanovnici Vijenca i Sjenjaka. Na prvom „putovanje”, Kulturu na kotačima povesti će zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

Raspored programa u prvoj fazi programa je slijedeći:

četvrtak 23.04. – 19:30 Vijenac Ivana Meštrovića ; 20:00 Sjenjak : Ivan Kovačević, gitara (program KC Osijek)

petak 24.04. – 19:30 Vijenac Murse; 20:00 Jug II : Red Roosters, (program Kc Osijek)

subota 25.04. – 19:30 Retfala-Žuto naselje; 20:00 Bosutsko : Program solista opere HNK u Osijeku

nedjelja 26.04. – 19:30 Blok centar II ; 20:00  Gornjodravska obala : Program solista opere HNK u Osijeku

ponedjeljak 27.04. – 19:30 Vijenac Petrove gore ; 20:00 Vijenac Gorana Zobundžije : Poezija na brzaka (Program GISKO-a)

Od idućeg tjedna u Kulturu na kotačima uključuju se i Dječje kazalište Branka Mihaljevića s jedinstvenim porgramom Pričokaz te Gradske galerije.

Premda su okolnosti teške, projekt su podržali i osječki gospodarstvenici, a posebnu zahvalnost valja iskazati AC Buljubašić, na ustupanju vozila Mitsubishi L200 kojim je omogućen vrlo brz i efikasan oblik organizacije nastupa u gradskim četvrtima uz poštivanje mjere socijalnog distanciranja.

Kultura stiže u osječke gradske četvrti!

Back To Top
X