skip to Main Content
NEZABORAVAK – Divna, Emotivna I Poetična Priča O (ne)zaboravu!

NEZABORAVAK – divna, emotivna i poetična priča o (ne)zaboravu!

S veseljem pozivamo naše male i velike gledatelje na prvu izvedbu predstave Nezaboravak, našeg novog premijernog naslova, u slobodnoj prodaji za građanstvo u subotu, 26. siječnja s početkom u 18 sati. Riječ je o autorskom projektu za koji tekst i režiju potpisuje Peter Kus, dramaturgiju Urša Adamič, likovno oblikovanje predstave Natan Esku, kostimografiju Zdenka Lacina, dok je asistentica kostimografkinje Tončica Knez. Glazbu je također skladao multiinstrumentalist i graditelj instrumenata Peter Kus, za scenski je pokret bio zadužen Miha Arh, a za oblikovanje rasvjete Igor Elek. U predstavi igraju: Djed – Ivica Lučić; Unučica Lučka – Kristina Kovačević i Mama – Aleksandra Colnarić.

U središtu predstave Nezaboravak je odnos djeda i unučice Lučke. Djed postaje zaboravan, vidi stvari kojih nema, čudno se ponaša i ne zna objasniti zašto je tako. Ako Lučkinu majku djedovo ponašanje sve više i više brine, Lučki se promijenjeni djed čini zanimljiv. Uživi se u njegov svijet neobičnih ideja i munjevitih pomisli. Djed se zbog demencije postepeno vraća u svoje djetinjstvo, a Lučka uz njega sve više odrasta. U jednom se trenutku njihovi putovi križaju i povezuju u zajedničkom doživljaju igre.

Predstava je pomoću maski, lutaka, kazališta predmeta i sjena, na poetski i vizualno uzbudljiv način, prikazala psihološki svijet starih ljudi s demencijom. Ako se djeca i odrasli užive u njihov drukčiji način shvaćanja svijeta, mogu ga tako bolje razumjeti i prihvatiti promjene u odnosima sa starim osobama koje ova bolest donosi.
Ulaznice po cijeni od 20 kuna možete kupiti na blagajni kazališta od 8 do 15 sati te sat uoči subotnje izvedbe ili ih rezervirati na [email protected] i 031/501-485.

Radujemo se vašem dolasku!

Back To Top
X