skip to Main Content
Antun Žuc
AUTORSKI PROJEKT:

Damir Mađarić

PREMIJERA:

Listopad 2020.

KORONA SEZONA:

2020. / 2021.

PREUZIMANJE:

» Plakat
» Programska knjižica

KRATKO O PREDSTAVI:

monodrama inspirirana romanom Tajni dnevnik Adriana Molea

Shakespeare, Brecht i mnogi drugi uzimali su, bili su poticani od drugih autora i stvorili su svoja samosvojna djela, tako je i Damir Mađarić inspiriran vječnom temom Tajnog dnevnika Adriana Molea napisao Antuna Žuca. Antun Žuc je dječak od četrnaest godina, pubertetlija koji ima problema s odrastanjem, roditeljima, time se misli i na mamu i na tatu. Ima ludu baku, psa koji stvara probleme. Ljubav koja ne funkcionira i niz malih ili većih problema koje dječaci u njegovim godinama imaju.

Pomagat ću slijepcima kada prelaze ulicu, iako dosada u
našoj ulici nisam sreo slijepca.
Vješat ću hlače na vješalicu. Mama ionako urla kada ih nađe
na podu. Konju, kaže ona meni!
Neću još početi pušiti, pozlilo mi od jednog dima!
Prestat ću istiskivati bubuljice, izgledam
poput babunove guze, crven.
Postupat ću dobro sa psom Kivijem.
Pomagat ću sirotinji i neukima, mada ne
znam kako. Pitat ću velečasnog Martina
zvanog Crven nos.
Starci, hm.
Što reči o njima, čini mi se da su
izgubljeni gubitnici.
Stari mi je kamiondžija, vozi kamion ili
nalazi neke mamlaze koji voze umjesto
njega kad mu se ne da, a često mu se
ne da.
Mama kaže da ganja mlade koke, hm, i
da loče pivo!

Rođen je 1959. godine u Koprivnici gdje završava osnovnu i srednju školu. Godine 1989. Diplomirao je režiju na Akademiji za kazalište, film i televiziju u Zagrebu. Od tada radi u cijelom nizu kazališta širom Hrvatske (DK Gavella, HNK Osijek, Dječje kazalište Branka Mihaljevića Osijek, HNK u Varaždinu, Kazalište Požega, Kazalište Virovitica, Kazalište Oberon, ITD Zagreb) ali i izvan nje (HNK U Mostaru). Režirao je djela Marina Držića, Williama Shakespearea, Ivana Cankara, Mire Gavrana, J.W. Goethea, Volkera Ludwiga, Davora Špišića, Kristine Gavran, Ephraima Kishona, Labicha, Kamova, Čehova, Hašeka, Galovića i brojnih drugih autora. Osim režije bavi se i prevođenjem i pisanjem. Napisao je i knjige za djecu i mlade Kako smo mamu i tatu spasili od bankrota, Dječak koji je govorio Bogu i Nespretni Dado. U HNK U Osijeku trenutno je na repertoaru njegov tekst Richard III Grbavi.

Rođena je u Zagrebu, gdje je diplomirala slikarstvo na Akademiji Likovne umjetnosti u klasi prof. Zlatka Kauzlarića Atača. Kao scenografkinja radi u brojnim kazalištima u Hrvatskoj i inozemstvu. Uz Ozrena Prohića dobitnica je Nagrade hrvatskoga glumišta za operu Orfej 2008., te nagrade za najbolju scenografiju na Gumbekovim danima za predstavu Operni cabaret (HNK, Zagreb). Neke od predstava koje ostvaruje su: Hercegovci za volanom, Bitange i princeze, Kraljevo, Krletka, Kaos iza kulisa, Vučjak, Vjenčani list, Amelija ide na ples, Pečat, Čarobni kolačić. Često surađuje i sa Scenom Gorica radeći predstave za djecu i odrasle: Grga Čvarak, Davež, Dječak koji je tražio zmaja, Sve u 3, I živjele su sretno. Dugogodišnja je suradnica manifestacije Ljeto na Strossu i članica žirija Festivala zastavica u sklopu festivala Cest is d’Best. Kao set dekorater surađuje u filmu Zrinka Ogreste S one strane. Kada stigne, napravi poneku likovnu izložbu. Članica je Hzsu-a od 2010. godine.

Samostalna umjetnica, magistra kostimografije rođena je 1964. u Zadru. Živi i radi u Zagrebu. Godine 2014. završila je treću godinu poslijediplomskoga doktorskoga studija na ALU U Zagrebu, smjer slikarstvo, pod umjetničkim mentorstvom prof. Zlatka Kauzlarića Atača. Umjetnički senzibilitet ostvaruje i gradi u kazalištu kao kostimografkinja dramskih, plesnih, i predstava za djecu u kazalištima u Hrvatskoj i šire. Izlaze kostimografiju, crteže i tekstilne kolaže – slike na skupnim i samostalnim izložbama. Dobitnica je nagrade Branko Stojaković 2011. za likovnost predstave Michelangelo Buonarotti. Godine 2014. dobila je i Nagradu Grada Zadra za uspjehe i rezultate na području kazališne umjetnosti. U Kazalištu Komedija kreirala je kostimografiju za predstave Čisto ludilo, Ukroćena goropadnica, Ella i Marilyn, Skup, Vanja i Sonja.

Gordana Evačić je multiinstrumentalistica, trostruka dobitnica nagrade Status i najbliža suradnica glazbenika Miroslava Evačića. Njezin samostalni album Sneha bio je nominiran za nagradu Porin i uvršten na listu ponajboljih albuma od strane prestižnog britanskog world music magazina fRoots.

Miroslav Evačić je glazbeni producent, multiinstrumentalist, autor i kreator vlastitog glazbenog pravca – Čardaš Blues. Autor je devet studijskih albuma i dobitnik četiri Porina (dva kao izvodač i autor, dva kao glazbeni producent) te brojnih domaćih i inozemnih priznanja. U svom radu surađivao je s mnogim svjetskim poznatim glazbenicima, a njegova glazba emitira se na eminentnijim svjetskim radio postajama (BBC, fRoots Radio…)

O predstavi

Gordan Marijanović

Tekst i režija: Damir Mađarić
Scenografija: Marta Crnobrnja
Kostimografija: Marija Šarić Ban
Glazba: Miroslav i Gordana Evačić

Back To Top
X