skip to Main Content

Baletni studio na 15. TREPS-u

Baletni studio Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića i ove će godine nastupiti na susretu plesnih grupa TREPS u Zagrebu. Naše će se balerine u nedjelju, 6. svibnja 2018. od 19 sati u dvorani Centra za kulturu Trešnjevka – predstaviti etidom klasičnog baleta „Oceans and pearls“ te grupnom koreografijom suvremenog plesa 3. solo „Neka teče“. Na TREPS ove godine uz voditeljicu Maju Huber putuju i Dina Min Chen, Marlena Mrsić, Lucija Hrsan, Elena Havelka, Lana Hrastović, Lana Veić, Lucija Bukovčak, Maja Kos, Ana Marija Lendić, a nastupit će u natjecateljskoj konkurenciji na večeri klasičnog i suvremenog plesa.

Ovi su plesni susreti postali tradicionalno druženje koje okuplja djecu i mlade, koji svoju kreativnost izražavaju plesom. Svake godine bilježe veliki porast prijava plesnih grupa i ansambala, koje dolaze iz cijele Hrvatske Svoja scenska, plesna ostvarenja predstavi oko 150 plesnih grupa s više od 3.000 plesača iz cijele Hrvatske. Kvaliteta nastupa iz godinu u godinu raste, čemu doprinose i ovakvi projekti, koji omogućuju kontinuirano predstavljanje i praćenje plesnih programa za djecu i mlade, te potiču na osnivanje plesnih grupa i u drugim sredinama.

TREPS predstavlja respektabilan prikaz amaterske plesne scene u Hrvatskoj, na kojoj Baletni studio Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića zasigurno ima svoje zasluženo mjesto. Napomenimo na kraju kako je ove i sezone pokrovitelj Baletnog studija tvrtka Karolina.

Back To Top
X