skip to Main Content

BASNE NA NEDJELJNOJ MATINEJI

Basne“ (Ezop / La Fontaine / Zidar) Kazališta Virovitica ove nedjelje, 12. studenoga možete pogledati u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića s početkom u 10 sati i 30 minuta. Pet poznatih basni (Cvrčak i mrav, Lisica i gavran, Lisica i roda, Kornjača i zec, Miš i lav) u kojima “životinje zbore k’o ljudi i svaka neku pouku nudi” u ovoj je predstavi prikazano na vedar i komičan način. Dinamična igra i brza izmjena scena odvija se u prepoznatljivoj maniri animiranih filmova pa garantira prijemčivost dječje publike. Kroz veselu igru, dopadljive likove, domišljatu režiju, maštovite kostime i šaroliku scenografiju, edukativan karakter predstave progovara na zabavan način. Pa tako autor ove vesele i duhovite dramatizacije i adaptacije u stihovima, Draško Zidar, poručuje:

“Slušajte, djeco, mudrosti basne

I mnoge stvari bit će vam jasne.

Slušajte basne mudru notu

Mudrosti nam svima treba u životu.”

U predstavi igraju Igor Golub, Vlasta Golub i Snježana Lančić, redatelji i scenografi su  Draško Zidar i Igor Golub, a kostimografkinja Vanda Grba.

Predstava je namijenjena za uzrast 4+, a ulaznice možete rezervirati na blagajna@djecje-kazaliste.hr ili kupiti na blagajni kazališta od 8 do 15 sati, te u nedjelju. 12. studenoga sat uoči izvedbe.

Veselimo se gostima iz Virovitice i vašem dolasku u Kazalište!

Back To Top
X