skip to Main Content

Dječje kazalište uspješno zaključuje još jednu sezonu!

Dječje kazalište Branka Mihaljevića zaključuje još jednu uspješnu sezonu! U sezoni 2017./2018. ostvarili smo gotovo sve svoje planirane aktivnosti. Prema predviđenom programu izveli smo planirane premijerne naslove, dio obnova, reprize, manifestacije i brojna uspješna gostovanja.

U sezoni 2017./2018. godini ansambl Dječjeg kazališta realizirao je 6 premijernih predstava, a na programu smo imali i 14 repriznih naslova iz prošlih sezona. Ukupno smo odigrali 280 predstava iz premijernog i repriznog programa, te produkcije Baletnog studija; Dramskog studija za srednjoškolce, plesne igraonice “Početnice” i Dramskog studija za osnovnoškolce.

Ukupno je naše predstave u protekloj pogledalo 56 078 gledatelja. U Dječjem kazalištu izvedene su 194 predstave sa 37 116 gledatelja. Na festivalima i gostovanjima izveli smo 86 predstava, a pogledalo ih je 18 962 gledatelja.

Najviše su puta reprizirane predstave “Vitez bez konja” (66) naša blagdanska predstava koju izvodimo uoči Božića, no budući da tematika nije božićna predstava je i nakon prosinca igrana na daskama našeg kazališta, te na brojnim gostovanjima; naše koprodukcijske uspješnice “Crvenkapica” (28), te “Ružno pače” (25).

U Kazalištu su održane i tradicionalne manifestacije Djeco kazalište vas zove, Zimske radosti i Noć kazališta.

Gostovali smo na brojnim festivalima u zemlji i inozemstvu, uobičajeno naše su predstave izabrane za sve značajnije hrvatske festivale kao što su PIF u Zagrebu, Međunarodni dječji festival u Šibeniku, Susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC Assitej, Revija lutkarskih kazališta u Rijeci, Vukovarsko lutkarsko proljeće, Naj, naj, naj festival u Zagrebu, Festival glumca u Iloku. Sezona je bila bogata i nagradama pa su tako naše predstave ovjenčane sa ukupno 13 nagrada na Festivalima:

IX. BUGOJANSKO LUTKARSKO BIJENALE (11.9.-15.9.2017.), Bugojno, BIH
Ljudmila Fedorova dobila je nagradu za najbolju režiju za predstavu “Deveta ovčica”. Nagrade su dodijeljene i Ivici Lučiću i Ingi Šarić za animaciju lutke Devete ovčice u istoimenoj predstavi Silvije Šesto.

1. KIJEVSKI MEĐUNARODNI LUTKARSKI FESTIVAL “PUPPET.UP!”, Kijev, Ukrajina
Stručni ocjenjivački sud, predstavi Deveta ovčica, dodijelio je najveću nagradu – Grand prix na 1. Kijevskom međunarodnom lutkarskom festivalu “PUPPET.UP!“, a ravnatelj i glumac Ivica Lučić zaslužio je nagradu za najboljeg glumca-animatora festivala!

3. FESTIVAL ZA DJECU I MLADE „JAJE“, Koprivnica, Hrvatska (13.10.-15.10.2017.)
Predstava Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića „Bijeli jelen“ proglašena je najboljom predstavom 3. festivala „Jaje“ u Koprivnici.

20. SUSRETI PROFESIONALNIH KAZALIŠTA HC ASSITEJ, Čakovec, Hrvatska (16.10. -20.10.2017.)
Zdenka Lacina dobila je nagradu za najbolju scenografiju i kostimografiju, a Igor Elek, majstor rasvjete Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića i redateljica predstave Tamara Kučinović dobili su nagradu za najbolje oblikovanje svjetla za predstavu „Bijeli jelen“ Vladimira Nazora.

22. REVIJA LUTKARSKIH KAZALIŠTA, Rijeka, Hrvatska (3.11. -11.11.2017.)
Naša već nagrađivana predstava „Bijeli jelen“ zaslužila je nagradu „Domino“ za najbolju predstavu po izboru publike na 22. reviji lutkarskih kazališta u Rijeci. Napominjemo kako je to bilo prvi puta da se na, do sada, revijalnom festival dodjelulje ova nagrada.

3. FEDU SARAJEVO, FESTIVAL DJEČJE UMJETNOSTI, Sarajevo, BIH (3.5.-7.5.2018.)
Nagrada za najboljeg glumca dodjeljena je Ediju Ćeliću za ulogu Ivice u predstavi “Deveta ovčica” u režiji Ljudmile Fedorove i u izvedbi Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka.

20. MEĐUNARODNI KAZALIŠNI FESTIVAL DJEČJIH KAZALIŠTA “MASLAČAK”, Sisak, Hrvatska (7.5. -12.5.2017.)
Predstava Dramskog studija za srednjoškolce „Ljub…av-av“ osvojila je nagradu za najbolju predstavu Festivala, te za najbolju scenografiju.

25. FESTIVAL GLUMCA, Ilok, Hrvatska (11.5. – 20.5.2018.)
Edi Ćelić dobitnik je nagrade „Nevenka Filipović“ za najbolje ostvarenje u lutkarskoj predstavi ili predstavi za djecu ili mlade za ulogu Francoisa u predstavi “Zašuti” Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića i Kazališta Oberon iz Koprivnice u režiji Damira Mađarića na 25. Festivalu glumca.

Sredstvima Ministarstva kulture, Grada Osijeka i dijelom vlastitim sredstvima na kraju sezone započeli su radovi na kompletnoj rekonstrukciji pozornice, rekonstrukcija vodovodnih i kanalizacijskih cijevi u dvorišnoj zgradi, te učinjeni brojni zahvati u cilju poboljšanja uvjeta rada i osiguravanja zakonskih uvjeta o radu na siguran način.

Hvala vam što ste pratili rad našega Kazališta i radujemo se susretu u novoj sezoni!

Back To Top
X