skip to Main Content

Gostovanje u Sisku

Dramski studio Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku pozvan je na sudjelovanje na 10. SUSRETU PROFESIONALNO VOĐENIH KAZALIŠTA ZA DJECU I MLADE HC ASSITEJ, koji će se ove godine održati u Sisku od 19. – 21. svibnja 2008. u sklopu 10. Međunarodnog dječjeg festivala „Maslačak“. Susret organizira „Kristalna kocka vedrine“ iz Siska.

Polaznici starije skupine Dramskog studija izvest će predstavu „IZ BAJKE U BAJKU“, Matije Dijanovića, u režiji Lidije Helajz, asistetntica Areta Ćurković, izbor glazbe Matija Dijanović, ton oblikuje Dražen Golubić, a svjetlo Igor Elek.

Predstava je nastala tijekom redovitih sati dramskog studija,čitajući poznate bajke…”Crvenkapica”,”Kraljevna na zrnu graška”te “Carevo novo ruho”. Kratkim etidama smo uprizorili naše viđenje uz upute voditeljice. Kako njegujemo i kreativno pisanje, dugogodišnji polaznik dramskog studija Matija Dijanović napisao je duhovit i zanimljiv tekst koji je suvremen,maštovit i potiče na razmišljanje kako djeca vide ove bajke, razmišljaju o njima stavljajući ih u svoje okruženje,zabavljajući se na satima dramskog studija uživajući u vlastitoj mašti, imaginaciji…koje to bajke nude.

U sklopu Susreta održati će se i proslava Međunarodnog dana kazališta za djecu i mlade, a na kraju Susreta dodijeliti će se nagrada „Zvjezdana Ladika“ za najbolje profesionalno vođenu predstavu.

Back To Top
X