skip to Main Content

Kako je otkriveno letenje, Crvenkapica i Zeko, Zriko i Janje ovoga vikenda!

Ovoga vikenda za naše male gledatelje predstave su na rasporedu i u subotu i u nedjelju, na vama je samo da odlučite koju ćete gledati!
U subotu, 23. ožujka od 18 sati izvrsno gostovanje Pozorišta mladih iz Novoga sada s višestruko nagrađivanom predstavom „Kako je otkriveno letenje“, u nedjelju 24. ožujka čak dvije predstave: u našem kazalištu od 10,30 možete pogledati koprodukciju Gradskog kazališta Joza Ivakić iz Vinkovaca i Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku – hit mjuzikl za djecu „Crvenkapica“, a u TC Portanova u sklopu proslave rođendana ovog centra našu legendarnu predstavu Zeko, Zriko i Janje u 11 sati.

Pa krenimo redom, predstava „Kako je otkriveno letenje“ u režiji Emilije Mrdaković po motivima priče Margarita Minkova donosi nam priču o otkrivanju samoga sebe, svakodnevno, pomalo. Ima za cilj pokrenuti dječju maštu i usmjeriti ju u pravcu istraživačkog duha. U dramaturškoj konstrukciji predstave mogu se pronaći, osim rode koja misli o letenju, i dijelovi gradiva geometrije, začinjeni s malo fizike i uz puno glazbe. Predstava je namijenjena za uzrast od 5 godina na više, a na rasporedu je u subotu, 23. ožujka s početkom u 18 sati.

U nedjelju, 24. ožujka od 10,30 sati – mjuzikl za djecu „Crvenkapica“! Ona je malena djevojčica i svi zovu je Crvenkapica. Mama ju je po prvi put poslala bez pratnje kod bolesne bake, koja živi sama, u šumi, ali prije puta ju je opomenula: ”Nemoj skretati s puta i ne razgovaraj sa strancima!“ Je li Crvenkapica poslušala? Hoće li se sretno probiti kroz šumu do svoje bake? Putem susreće zeca Hilarija koji je u velikim brigama te leptiricu Duricu koja je napustila svoje prijatelje i otišla je živjeti sama, zauvijek, ali i vuka koji se zove Vučko i dugo nije ručko. Kako će proći njihovi susreti? Tko će prije stići do bakine kućice Vučko ili Crvenkapica? Hoće li zločesti Vučko uspjet ostvariti svoje planove? Hoće li lovac Luka uspjeti spasiti baku i Crvenkapicu?

Ulaznice za subotnju i nedjeljnu predstavu, po cijeni od 20 kuna, možete kupiti i rezervirati radnim danom od 8-15 sati na blagajni kazališta, telefonom na 501-485 ili mejlom na marketing@djecje-kazaliste.hr.

Zeku, Zriku i Janje u TC Portanova u nedjelju od 11 sati možete pgledati besplatno.

Veselimo se vašem dolasku!

Back To Top
X