skip to Main Content

Ljub…av-av na 20. Maslačku u Sisku

Nakon nedavnog uspješnog nastupa u Bjelovaru na 20. susretima profesionalno vođenih kazališta HC Assitej, naš Dramski studio za srednjoškolce putuje u Sisak na 20. međunarodni festival dječjih kazališta „Maslačak“ (Dandelion) na kojemu će nastupiti s predstavom Ljub…av-av i to u utorak, 8. svibnja s početkom u 12 sati u Kazalištu 21 Sisak. Riječ je predstavi nastaloj u suradnji s Udrugom Pobjede i volonterima Azila za pse u Nemetinu. Za režiju, izbor glazbe, kostima i uređenje scene bila je zadužena Areta Ćurković, za umjetničko oslikavanje dijelova scenografije Domagoj Pintarić, Rea Čondrić, Mihael Čevizović, Ivana Vukićević i Areta Ćurković, dok oblikovanje rasvjete potpisuje Igor Elek. U predstavi igraju: DAVID URANJEK: novinar i pas Zlaja; NIKO ANIĆ: pas NIXI; LEA VRBANIĆ: Gospoja Terčika i psica Lea; FRANKO CEBIĆ: Nixijev bivši vlasnik-glas, pas Pedro i volonter azila; PETRA PROLOŠČIĆ: pasica Pahuljica; RENATO IVEŠIĆ: pas Stevica i novi partner Darko; LORA KOVAČ: kujica Bojana(ka) i mama Anja; DAVID ŠOKMAN/KARLO NOVAKOVIĆ: pas Bojan; MIA MARKOVIĆ: pasica Pika i volonterka Matea; MIHAEL ČEVIZOVIĆ: pas Mišo i sin Toni; DOMAGOJ PINTARIĆ: pas Miladin i bivši muž (Tonijev tata); KARLA GRBEŠIĆ / MATKO JUKIĆ: kujica Kleopatra i volonterka Ivana/volonter Ivan.

Ovogodišnji jubilarni 20. Međunarodni festival dječjih kazališta Maslačak u Sisak dovodi ukupno osam kazališta iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Republike Srbije. Stručni žiri čine: Silvije Vadla, kazališni redatelj, Damir Borojević, dramski pedagog i glumac te Jelena Hadži Manev, glumica. Najbolje predstave dobit će statuu Maslačka, uradak sisačkih umjetnica Mime Juračak i Barbare Tomečak, a najbolja predstava u cjelini dobit će jednog jedinog žutog Maslačka. Nagrade će biti podijeljene u 7 kategorija i to: nagrada za najbolju predstavu u cjelini, nagrada za najbolju mušku ulogu, nagrada za najbolju žensku ulogu, nagrada za najbolju režiju, nagrada za najbolju kostimografiju, nagrada za najbolju scenografiju i nagrada za inovaciju.

„Za ovu predstavu potaknuti smo, inspirirani i nadahnuti ljubavlju, ali prvenstveno ljudima koji svoju ljubav nesebično bez naknade daruju za druge. Volonteri su zaista ponos društva i zavređuju da se o njima priča i pronosi glas. Ovo je predstava o napuštenim psima i tim istim volonterima koji svu svoju ljubav i snagu ulažu da im pomažu, zbrinu ih. Ovo je priča o osječkom Azilu, o borbi da sva skloništa imaju predznak ‘No kill’. Ovo je priča o dva topla oka koja te molećivo gledaju i trebaju te kao prijatelja. Ovo je predstava o ljubavi, jednoj posebnoj…“ istaknula je voditeljica Areta Ćurković i dodala kako je iznimno ponosna što će ova predstava nakon nekoliko festivala i izvedbi u Kazalištu biti izvedena i na ovogodišnjem Osječkom ljetu kutlure!

Back To Top
X