skip to Main Content

NIJE ME STRAH I RAZGOVOR S AUTORICOM DUBRAVKOM PAĐEN FARKAŠ UOČI „NOĆI KNJIGE 2018.“

Dječje kazalište Branka Mihaljevića ove se godine priključuje obilježavanju „Noći knjige 2018.“ pa će u ponedjeljak, 23. travnja u 10 sati izvesti svoju nagrađivanu predstavu „Nije me strah“ koja je nastala prema slikovnici naše sugrađanke Dubravke Pađen Farkaš u režiji Ljudimile Fedorove. U predstavi igrau Edi Ćelić, Aleksandra Colnarić, Areta Ćurković, Đorđe Dukić, Inga Šarić i Kristina Kovačević, a nakon predstave za osnovnoškolce iz Ernestinova i Negoslavaca organizirano je druženje s autoricom Dubravkom Pađen Farkaš.
Manifestacija Noć knjige pokrenuta je 2012. godine, a cilj je, uz obilježavanje dva važna datuma – “Svjetski dan knjige i autorskih prava” (23. travnja) te “Dan hrvatske knjige” (22. travnja), potaknuti kulturu čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturološkog dosega, koji se svakodnevno dovode u pitanje trivijalizacijom i medijskim zapostavljanjem.
Noć knjige održava se pod pokroviteljstvom Vlade RH te odjela za UNESCO pri Ministarstvu kulture Republike Hrvatske, a organizatori su Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu te portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info.

Back To Top
X