skip to Main Content

Plesna predstava “Odraz” u Dječjem kazalištu!

dav Kroz Selekciju 2018. Plesne mreže Hrvatske u Osijeku gostuje „Odraz“ autorice Marije Šćekić. Publika će predstavu moći pogledati 22. listopada u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića, a gostovanje je organizirano u suradnji s Umjetničkom akademijom Osijek.

Dječje kazalište Branka Mihaljevića, ugostit će, 22. listopada, s početkom u 20:00 sati, predstavu „Odraz“ Marije Šćekić, koja prikazuje refleksiju onoga što Lucija Mikas (plesačica suvremenog plesa) i Elvis Hodžić (tehničar mehatronike i plesač break-dance stila) jesu u svojoj srži, htjeli oni to ili ne.

Predstava „Odraz“ prikazuje sva emocionalno-psihološka proživljavanja dvaju umjetnika koji već godinama komuniciraju ali se u biti, uopće ne razumiju. Proces rada na predstavi „Odraz“ tu je prazninu ispunio snagom njihove volje, ljubavi, upornosti i predanosti plesu koja razbija sve okvire naučenih i slobodnih plesnih stilova. Marija Šćekić kroz „Odraz“ prodire u najdublje i najskrivenije psiho-fizičke prostore svojih plesača izvlačući iz njih refleksne, nenaučene, animalne, sirove, suptilne podrhtaje tijela koje usmjerava ka harmonizaciji njihovih posve suprotnih dinamika i plesnih estetika.

Ovo je gostovanje organizirano kroz suradnju s Umjetničke akademije u Osijeku i Plesne mreže Hrvatske, projektom koji omogućuje izabranim predstavama suvremenog plesa i fizičkog kazališta izvođenje za publiku širom zemlje. Gostovanje sufinancira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske te Gradski ured za kulturu Grada Zagreba. Ulaznice po cijeni od 20 kuna možete kupiti na blagajni Dječjeg kazališta radnim danom od 8 do 15 sati ili rezervirati na marketing@djecje-kazaliste.hr i na telefon 501-485.

***

Projekt Plesna mreža Hrvatske bavi se distribucijom djela suvremene plesne umjetnosti na nacionalnoj razini putem gostovanja predstava selektiranih godišnjim javnim natječajem. Projekt podržava Ministarstvo kulture potporom umjetničkoj organizaciji Plesna mreža Hrvatska, nositelju projekta, koji djeluje u savezu s Udrugom plesnih umjetnika Hrvatske i s Udrugom profesionalnih plesnih umjetnika “PULS”.

dav

Back To Top
X