skip to Main Content

Poštarska bajka na nedjeljnoj matineji

U nedjelju, 8. travnja u 10,30 sati u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića možete pogledati predstavu Umjetničke akademije u Osijeku Poštarska bajka.
Predstava je nastala prema Poštarskoj Bajci Karela Čapeka, kao dio ispita I. godine BA glume i lutkarstva pod vodstvom doc.art. Jasmina Novljakovića i asistentice Katice Šubarić. U predstavi igraju: Lucija Matković, Magdalena Živaljić Tadić, Ana Šantar, Hana Schönfeld, Laura Šalov, Nina Vidan, Mateja Bušetinčanin, Bojan Ban, Domagoj Ivanković, Ivan Simon, Karlo Bernik, Nikola Radoš, Filip Sever, Dorijan Vrtačnik.

Što se događa u pošti noću dok ne radi? Gospodin Kolbaba koji radi u poštanskom uredu kao listonoša odluči malo odmoriti, a kako i ne bi kada mu je dosadio njegov posao. Tako jednog dana zaspi pored peći u uredu. Ostali zaposlenici su otišli kući ne primjetivši kako je Kolbaba ostao u kutu drijemati. Na satu je otkucala ponoć i poštara odjednom probudi buka. Kada je pokušao saznati odakle čudni zvukovi otkrio je da ih uzrokuju patuljci. Oni imaju jednu slabost, a to je kartanje čime se često znaju zabavljati. Ali to nisu bile uobičajene karte nego su umjesto njih koristili pisma, a kartašku su vrijednost određivali prema toplini koju su mogli osjetiti na dodir. Patuljci su se potrudili objasniti Kolbabi svoje moći i kako one funkcioniraju. Objasnili su mu da su ravnodušna pisma hladna na dodir, a ako je u njima puno ljubavi ona su sve toplija. Nije trebalo dugo da i gospodin Kolbaba usvoji ovu sposobnost. Dok je radio svoj posao i razvrstavao pošiljke naletio je na pismo bez marke, adrese te bilo kakvog drugog podatka. Ali unatoč tome radilo se o toplom pismu za koje se isplati potruditi i dostaviti na pravu adresu. Prvo je zamolio svoje prijatelje patuljke da mu daju par natuknica bez da otvara pismo i da tako pokuša saznati o kome se radi. Pismo je napisao jedan Francek svojoj Marici kojoj je predlagao vjenčanje. Bilo je to pismo s puno pravopisnih grešaka. Nažalost znali su samo imena jer se u pismu nije spominjalo prezime, grad, ulica i kućni broj. Bez obzira što nije imao puno informacija, Kolbaba je odlučio krenuti u potragu za Maricom makar morao obići cijeli svijet…
Ulaznice, po cijeni od 20 kuna, možete kupiti na blagajni Kazališta svakodnevno od 8 do 15 sati ili ih rezervirati na broj 501-485, te mejlom na marketing@djecje-kazaliste.hr.
Radujemo se vašem dolasku!

Back To Top
X