skip to Main Content
Maja Huber

Voditeljica Baletnog studija

Koreografkinja, suradnica za scenski pokret i voditeljica Baletnog Studija

Rođena 1986. godine u Osijeku.

Plesne temelje stječe na području klasičnog baleta.

Diplomirala je suvremeni ples (izvedbeni smjer) i studij koreografije na Akademiji u Ljubljani (SLO) u klasi prof. Branka Završana.

Osim formalnog obrazovanja usavršavala se i na različitim seminarima plesa i koreografije te repertoarnim radionicama. Neki od pedagoga i koreografa za koje voli reći ”kako su joj pokazali neke nove ulice” su: Wim Vandekeybus, Eduardo Torroja (Ultima Vez, ESP), Jack Gallagher (NL), Laura Aris, Jorge Jáuregui (ESP), Joe Alegado (USA), Zuna Kozankova (SK), Milan Kozanek (SK).

Kao koreograf i suradnik za scenski pokret radila je na dramama, komedijama, mjuziklima, lutkarskim predstavama, plesnim te predstavama za djecu i mlade. Neki od naslova na kojima je radila kao koreograf i suradnik za scenski pokret su: Tri sestre (A.P. Čehov), Višnjik (A.P.Čehov), Škola za žene (Molière), Staklena menažerija (T.Williams), Medeja (Euripid), Trojica u Trnju (P.Pavličić),  Božična bajka, Ružno pače, Ljepotica i zvijer, Dječak koji je govorio Bogu …

U šali voli reći kako u slobodno vrijeme ”broji izbijene” diskove u kralježnici i razmišlja da bi se vratila (rekreativno) preponskom jahanju, koje je uz ples trenirala tokom osnovne i srednje škole.

Ništa na svijetu je ne veseli kao miris kazališta.

Back To Top
X