skip to Main Content

Mali vitez don Kiho i štitonoša Sancho po prvi puta u Kazalištu!

Ove nedjelje, 27. rujna u 10,30 u našem Kazalištu po prvi puta možete pogledati naš novi naslov, premijerno izveden u sklopu Osječkoga ljeta kulture 2020. na otvorenom – Mali vitez don Kiho i štitonoša Sancho. Kazališni tekst za djecu nastao je po predlošku slavnog romana Miguela de Cervantesa “Bistri vitez don Quijote od Manche”, a za naše ga je Kazalište dramatizirao i režirao Damir Mađarić. Sam roman govori o ostarjelom vitezu koji živi u svijetu viteških romana i odlazi u svijet kako bi ga učinio boljim, spasio svoju djevu, a sa sobom vodi svoga slugu Sanchu.

U tekstu za djecu radi se o dječaku Prosperu i djevojčici Mirandi. Dječak koji je zatvoren u svoj svijet, otkriva roman o vitezu tužnog lica i na svoj tavan pozove Mirandu , svog jedinog prijatelja. I na tom tavanu oni se, pomalo drugačiji od svoje okoline, zabavljaju igrajući scene iz romana, scene koje se njima čine zabavne i zanimljive. Djeca se igraju viteza i sluge stvarajući svoj svijet iz mašte u kojem se osjećaju sigurno. Kraj govori o onome što ih čeka. Ljubav!
U predstavi igraju izvrsni Gordan Marijanović kao Prospero i Antonija Mrkonjić kao Miranda. Čarobnu scenografiju koja nas vodi na zaboravljeni tavan osmislila je Marta Crnobrnja dok kostime potpisuje Marija Šarić Ban. Za glazbu je bio zadužen već provjereni duo Gordana i Miroslav Evačić, a za oblikovanje začudne rasvjete Igor Elek.

Broj gledatelja u dvorani je ograničen zbog poštivanja epidemioloških mjera, osigurani su propisani razmaci kako bi se svi gledatelji u Kazalištu osjećali sigurno!

Ulaznice po cijeni od 20 kuna možete kupiti na blagajni kazališta sat uoči nedjeljne izvedbe ili ih rezervirati na marketing@djecje-kazaliste.hr.

Radujemo se vašem dolasku!

Back To Top
X