skip to Main Content

Ostani kući i kazalište uključi – Bijeli jelen

Nastavljamo s našim programom „Ostani kući i kazalište uključi“ u kojemu prikazujemo predstave na Osječkoj televiziji i online na svojoj službenoj Facebook stranici.

Ove nedjelje, 17. svibnja 2020. u našem redovitom terminu nedjeljne matineje u

10 sati i 30 minuta na Osječkoj televiziji i na Facebook stranici Kazališta na rasporedu je  višestruko nagrađivana predstava „Bijeli jelen“ koju je prema romanu Vladimira Nazora dramatizirala i režirala Tamara Kučiović.

Nazorov „Bijeli jelen“ i publika i kritika ocijenili su jednim od ponajboljih predstava u višedesetljetnoj povijesti kazališta, a ovaj lektirni naslov, klasik, u posve novom svjetlu donosi inovativna redateljica Tamara Kučinović uz maštovitu scenografiju i kostime Zdenke Lacine. Predstava obiluje neobičnim kazališnim elementima, gotovo cirkuskim rekvizitima, štulama, biciklima, ljuljačkama, gumama (tehnolog Davor Molnar) koje su od ove predstave stvorile i vizualno dojmljiv doživljaj. Sjajne su uloge ostvarili naši glumci Kristina Kovačević kao Anka, Srđan Kovačević kao Ulrik, Jelena/Tatu utjelovio je Edi Ćelić, a Košutu/Mamu Ivana Vukićević, već iskusni Đorđe Dukić je Knez Bodo i Vuk, Medvjeda i kneginju igra sjajna Areta Ćurković, dok se u neizmjerno simpatičnim ulogama ptičjeg para pojavljuju Inga Šarić i Đorđe Dukić. Lovci su Gordan Marijanović, Inga Šarić, Đorđe Dukić, Srđan Kovačević, vukovi Gordan Marijanović, Srđan Kovačević i Đorđe Dukić dok u krdu jelena uz Gordana Marijanovića, Srđana Kovačevića, Edija Ćelića, Ivanu Vukićević pleše i sama redateljica Tamara Kučinović.

„Priča o sirotoj i malenoj, ali hrabroj i odlučnoj djevojčici Anki i njezinom susretu sa životinjskim svijetom poznata je svima. U ovoj verziji priče Anku  je u šumu protjerao knez Bodo  jer mu je upropastila lov i oslobodila Jelena i Košutu. Dirnuti sudbinom protjerane djevojčice, Jelen i Košuta se smiluju te odluče usvojiti Anku koja će zamijeniti njihovo mladunče kojeg su ubili lovci. U šumi započinje Ankin proces sazrijevanja i spoznaje te se na putu bogatom sretnih i nesretnih avantura susreće s Vukovima, Pticama, Medvjedom  te na kraju i mladim knezom Ulrikom koji će je vratiti u svijet ljudi kojem pripada i pružiti joj ljubav, toplinu i sigurnost životnog partnera koju u životinjskom svijetu nije mogla dobiti.“ (A.B.)

Podsjećamo da ove subote, 16. svibnja u repriznom terminu u 15,30 ponovno možete pogledati predstavu Pepeljuga.

Dok se ne vidimo ponovno: Bili u kući ili u stanu gledajte predstave na malom ekranu!

S veseljem vas očekujemo ispred kompa ili televizora!

Back To Top
X