skip to Main Content

Svečana obnova predstave Vrijeme za bajku!

S veseljem najavljujemo svečanu obnovu predstave Vrijeme za bajku Jiríja Strede koju ponovno postavljamo na scenu Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića. Obnovu predstave potpisuju Aleksandra Colnarić i Ivica Lučić, a predstavi će novi život udahnuti mladi glumci Ivana Vukićević i Gordan Marijanović. Vrijeme za bajku dugi niz godina na sceni su igrali Zvjezdana Bučanin i Tihomir Grljušić uveseljavajući zgodama i nezgodama brojne malištane koji su pohodili naše Kazalište. Prema već postojećem predlošku scenografiju, lutke i maske osmislili su i izradili Dražen Matijašević, Iskra Jovanović Glavaš i Dorija Lilion, izbor glazbe Otmara Hegediša isti je kao i u prethodnoj postavi, dok oblikovanje rasvjete potpisuje Igor Elek. Ravnatelj Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića Ivica Lučić koji je i sam (ne tako) davno igrao u ovoj predstavi napisao je:Vrijeme za bajku je upravo sad… i sad…i sad! Znači uvijek. Bajke pričaju odrasli djeci, djeca odraslima, djeca djeci, ali i odrasli odraslima. Naravno da bajke volimo slušati svi. I svi znamo slušati bajke. I svi smo ih se naslušali. Ali bajku ispričati ipak je nešto sasvim drukčije. Odigrati je još je drukčije. A igrati se bajke je “najdrukčije”! Upravo to čine njih dvoje, Bajka i Ružica – igraju se. Igraju se bajke o Crvenkapici. Svevremenske bajke koju smo svi nebrojeno puta čuli i znamo napamet svaki detalj i mogli bismo je ispričati i unaprijed i unatrag, pa i dijagonalno. Ali igrati se bajke nešto je još ljepše, punije. Kad se poslije gledanja ove predstave nađete s nekim tko se zna i voli igrati, igrajte se ove iste ili neke sasvim druge bajke. Možete čak izmisliti i neku novu, svoju bajku i igrati se, igrati….. jer vrijeme za bajku je baš uvijek!“

Zbog velikog zanimanja gledatelja i relativno malog kapaciteta dvorane predstavu ćemo izvesti u tri termina: pretpremijeru u petak, 24. rujna u 18 sati, premijeru – svečanu obnovu u subotu, 25. rujna u 18 sati, te reprizu na nedjeljnoj matineji 26. rujna u 10,30 minuta.

Ograničeni broj ulaznica možete kupiti na blagajni Kazališta, rezervirati na marketing@djecje-kazaliste.hr ili na 501-485.

 

Veselimo se vašem dolasku!

Back To Top
X