skip to Main Content

Mali podsjetnik na 2010. godinu

Na repertoaru smo imali 17 naslova – od toga 4 premijerna i 1 obnovu, a koje smo izveli 292 puta od toga u dvorani Kazališta 234, a 58 na gostovanjima.

Predstave u našoj dvorani pogledalo je gotovo 51.000 posjetitelja, a na gostovanjima 15.000.

Najveći broj izvedbi, čak 70, imala je predstava Ježeva Kućica Branka Ćopića/Saše Anočića, u režiji Saše Anočića.

U spomen redatelju Marinu Cariću (1947.-2000.), prefinjenom estetu i dragocjenom suradniku našeg Kazališta obnovili smo predstavu Djevojčica sa žigicama.

Gostovali smo na sljedećim festivalima 6. Virovitičkim kazališnim susretima, 15. Vukovarskom lutkarskom proljeću,10. NAJ, NAJ, NAJ festivalu, 50. Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku, Osječkom ljetu kulture 2010., Pečuškim ljetnim igrama, 43. Međunarodnom festivalu kazališta lutaka – PIF, 13.Susretu HC Assitej i 15. Reviji lutkarskih kazališta u Rijeci.

i dobili sljedeće nagrade Na 10. NAJ,NAJ, NAJ festivalu u Zagrebu osvojene nagrade za najbolju predstavu, Zlatku Svibenu za najbolju režiju i Mariji Kolb za najbolju žensku ulogu Pippi u predstavi Pippi Dugačarapa A. Lindgren/ A. Rozman Roza u režiji Zlatka Svibena. Na 43. međunarodnom festivalu kazališta lutaka PIF Mladen Vujčić je osvojio nagradu za najbolje glumačko i lutkarsko ostvarenje za ulogu Mišića u predstavi Uspavanka za mišića Konstantina Fedorova u režiji Ludmile Fedorove. Na 13. Susretu HC ASSITEJ Mladen Vujčić je osvojio nagradu za glumačko ostvarenje u ulozi Ježurke Ježića u predstavi Ježeva Kućica Branka Ćopića u režiji Saše Anočića, a za istu ulogu dobio je i NAGRADU HRVATSKOG GLUMIŠTA .

S velikim uspjehom realizirali smo naše tradicionalne manifestacije Zimske radosti, Djeco, kazalište vas zove, ali i Noć kazališta.

Dramski i Baletni studio, te plesna igraonica Početnica, okupljali su veliki broj polaznika i s uspjehom realizirali svoje programe.

O nama napisali…

[checklist2]
  • – 13. travanj 2008.
[/checklist2]

Back To Top
X