skip to Main Content

Nagrada za glumačka ostvarenja

Na 2. Festivalu hrvatske drame za djecu Mali Marulić dodjeljena je Nagrada za najbolju glazbu Ivici Muratu za glazbu u predstavi ZLATNI DANCI Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku.

Na 16. FESTIVALU GLUMCA – ansamblu predstave PEPELJUGA (za sve glumačke kreacije) dodjeljena je nagrada “Nevenka Filipović” za najbolje lutkarsko glumačko ostvarenje ili glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade.

Na 22. SUSRETU LUTKARA I LUTKARSKIH KAZALIŠTA HRVATKE dodijeljene su slijedeće nagrade našem Kazalištu:
[checklist2]

  • Nagrada za najbolju scenografiju Aleksandri Zubovoj za predstavu BAJKA O CARU SALTANU,
  • Nagrada za nabolju animaciju Snježani Ivković za ulogu Tkalje u predstavi BAJKA O CARU SALTANU
  • Nagrada Branko Stojaković za ukupnu likovnost predstave (tradicionalno dodjeljuje Kazalište lutaka Zadar)za predstavu BAJKA O CARU SALTANU
  • Nagrada Dječjeg prosudbenog odbora za najbolju predstavu u cjelini za predstavu BAJKA O CARU SALTANU
[/checklist2]

Grad Osijek kao organizator Osječkog ljeta kulture 2009. dodijelio je NAGRADU s POVELJOM za predstavu BALTAZAR I TENOR KOKO Zlatka Boureka i Ane Tonković Dolenčić u režiji Zlatka Boureka za radosnu kolektivnost dramske igre.

Na završenom 12. Susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC Assitej održanom u Čakovcu od 12. do 17. listopada 2009. ocjenjivački sud u sastavu Iva Gruić, Katarina Kolega i Zvonko Festini dodijelio nagrade u više kategorija.

Nagradu za najbolju žensku ulogu dobila je Marija Kolb za ulogu Pippi u predstavi PIPPI DUGAČARAPA u izvedbi našeg Kazališta, a u režiji Zlatka Svibena.

Obrazloženje ocjenjivačkog suda

[quote]Marija Kolb razigranoj je Pipi DugojČarapi podarila višeslojnost, jasno naznačivši da je njezin bijeg u maštu samo bijeg od tužne stvarnosti. Stoga je podjednako uvjerljiva u pripovijedanju maštovitih priča kao i u trenucima usamljenosti i tuge u kojoj publika otkriva Pipinu drugu stranu. Marija Kolb sjajno utjelovljuje Pipi koja se ostalim likovima prikazuje kao vesela, vedra i otkačena djevojčica, a gledateljima se otkriva kao usamljeno dijete koje žudi za roditeljskom ljubavi.[/quote]

Iva Matija Bitanga i Leo Vukelić nagrađeni su za najbolje kostime u istoj predstavi.

Obrazloženje ocjenjivačkog suda

[quote]Kostimi Ive Matije Bitange i Lea Vukelića djelatni su element predstave „Pipi Dugačarapa“. Oni nisu samo vizualno dojmljivi, nego točno podcrtavaju karaktere i sudjeluju u stvaranju atmosfere.[/quote]

Back To Top
X