skip to Main Content
Anton Žic, baba i harmonika

AUTORSKI PROJEKT:

Damir Mađarić

PREMIJERA:

Listopad 2020.

KORONA SEZONA:

2020. / 2021.

PREUZIMANJE:

KRATKO O PREDSTAVI:

monodrama inspirirana romanom Tajni dnevnik Adriana Molea

Shakespeare, Brecht i mnogi drugi uzimali su, bili su poticani od drugih autora i stvorili su svoja samosvojna djela, tako je i Damir Mađarić inspiriran vječnom temom Tajnog dnevnika Adriana Molea napisao Antuna Žica. Antun Žic je dječak od četrnaest godina, pubertetlija koji ima problema s odrastanjem, roditeljima, time se misli i na mamu i na tatu. Ima ludu baku, psa koji stvara probleme. Ljubav koja ne funkcionira i niz malih ili većih problema koje dječaci u njegovim godinama imaju.

Pomagat ću slijepcima kada prelaze ulicu, iako dosada u
našoj ulici nisam sreo slijepca.
Vješat ću hlače na vješalicu. Mama ionako urla kada ih nađe
na podu. Konju, kaže ona meni!
Neću još početi pušiti, pozlilo mi od jednog dima!
Prestat ću istiskivati bubuljice, izgledam
poput babunove guze, crven.
Postupat ću dobro sa psom Kivijem.
Pomagat ću sirotinji i neukima, mada ne
znam kako. Pitat ću velečasnog Martina
zvanog Crven nos.
Starci, hm.
Što reči o njima, čini mi se da su
izgubljeni gubitnici.
Stari mi je kamiondžija, vozi kamion ili
nalazi neke mamlaze koji voze umjesto
njega kad mu se ne da, a često mu se
ne da.
Mama kaže da ganja mlade koke, hm, i
da loče pivo!

Rođen je 1959. godine u Koprivnici gdje završava osnovnu i srednju školu. Godine 1989. Diplomirao je režiju na Akademiji za kazalište, film i televiziju u Zagrebu. Od tada radi u cijelom nizu kazališta širom Hrvatske (DK Gavella, HNK Osijek, Dječje kazalište Branka Mihaljevića Osijek, HNK u Varaždinu, Kazalište Požega, Kazalište Virovitica, Kazalište Oberon, ITD Zagreb) ali i izvan nje (HNK U Mostaru). Režirao je djela Marina Držića, Williama Shakespearea, Ivana Cankara, Mire Gavrana, J.W. Goethea, Volkera Ludwiga, Davora Špišića, Kristine Gavran, Ephraima Kishona, Labicha, Kamova, Čehova, Hašeka, Galovića i brojnih drugih autora. Osim režije bavi se i prevođenjem i pisanjem. Napisao je i knjige za djecu i mlade Kako smo mamu i tatu spasili od bankrota, Dječak koji je govorio Bogu i Nespretni Dado. U HNK U Osijeku trenutno je na repertoaru njegov tekst Richard III Grbavi.

Rođena je u Koprivnici gdje završava Opću gimnaziju Fran Galović. Trenutno je na zadnjoj godini preddiplomskog studija Dizajn za kazalište, film i TV na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Semestar ej odradila na Institute of Art, Design+ Technology u Irskoj. Od 2015. godine do danas sudjeluje u organizaciji festivala za djecu i mlade – Festival Jaje u Koprivnici. U koprivničkom kazalištu Oberon čest je tehnički asisten, a asistenturu scenografu potpisuje u osjekom HNK u predstavi Žene u crvenom. Imala je nekoliko izložbi s drugim umjetnicima, a zanimanje pokazuje i za urbanu umjetnost. Nedavno je sudjelovala na Street Art Festivalu u Koprivnici.

Rođena je u Zagrebu i tamo završila Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, Tekstilni odjel. Trenutno je na zadnjoj godini preddiplomskog studija Dizajn za kazalište, film i TV na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Semestar je odradila na Institute of Art, Design+ Techology u Irskoj. Imala je 5 samostalnih izložbi i mnoge druge s drugim umjetnicima. Osim kazališta i filma, ima iskustva te je zainteresirana u ilustraciju i izradu murala, a nedavno je sudjelovala i na Street Art Festivalu u Koprivnici.

Gordana Evačić je multiinstrumentalistica, trostruka dobitnica nagrade Status i najbliža suradnica glazbenika Miroslava Evačića. Njezin samostalni album Sneha bio je nominiran za nagradu Porin i uvršten na listu ponajboljih albuma od strane prestižnog britanskog world music magazina fRoots.

Miroslav Evačić je glazbeni producent, multiinstrumentalist, autor i kreator vlastitog glazbenog pravca – Čardaš Blues. Autor je devet studijskih albuma i dobitnik četiri Porina (dva kao izvodač i autor, dva kao glazbeni producent) te brojnih domaćih i inozemnih priznanja. U svom radu surađivao je s mnogim svjetskim poznatim glazbenicima, a njegova glazba emitira se na eminentnijim svjetskim radio postajama (BBC, fRoots Radio…)

O predstavi

Gordan Marijanović

Tekst i režija: Damir Mađarić
Scenografija: Petra Mađarić
Kostimografija: Bruna Nakić
Glazba: Gordana i Miroslav Evačić
Oblikovanje rasvjete: Igor Elek

Back To Top
X