skip to Main Content
Mali vitez Don Kiho i Štitonoša Sancho

AUTORSKI PROJEKT:

Damir Mađarić

PRAIZVEDBA:

1. srpnja 2020. OLJK,
25. rujna 2020. Dvorana Domoljub Koprivnica

KORONA SEZONA:

2019. / 2020.

PREUZIMANJE:

KRATKO O PREDSTAVI:

Kazališni tekst za djecu nastao je po predlošku slavnog romana Miguela de Cervantesa “Bistri vitez Don Quijote od Manche”. Sam roman govori o ostarjelom vitezu koji živi u svijetu viteških romana i odlazi u svijet kako bi ga učinio boljim, spasio svoju djevu, a sa sobom vodi svoga slugu Sanchu.

U tekstu za djecu radi se o dječaku Prosperu i djevojčici Mirandi. Dječak koji je zatvoren u svoj svijet, otkriva roman o vitezu tužnog lica i na svoj tavan pozove Mirandu, svog jedinog prijatelja. I na tom tavanu oni se, pomalo drugačiji od svoje okoline, zabavljaju igrajući scene iz romana, scene koje se njima cine zabavne i zanimljive.

Djeca se igraju viteza i sluge stvarajući svoj svijet iz mašte u kojem se osjećaju sigurno. Kraj govori o onome sto ih čeka. Ljubav!

Damir Mađarić

Rođen je 1959. godine u Koprivnici gdje završava osnovnu i srednju školu. Godine 1989. Diplomirao je režiju na Akademiji za kazalište, film i televiziju u Zagrebu. Od tada radi u cijelom nizu kazališta širom Hrvatske (DK Gavella, HNK Osijek, Dječje kazalište Branka Mihaljevića Osijek, HNK u Varaždinu, Kazalište Požega, Kazalište Virovitica, Kazalište Oberon, ITD Zagreb) ali i izvan nje (HNK U Mostaru). Režirao je djela Marina Držića, Williama Shakespearea, Ivana Cankara, Mire Gavrana, J.W. Goethea, Volkera Ludwiga, Davora Špišića, Kristine Gavran, Ephraima Kishona, Labicha, Kamova, Čehova, Hašeka, Galovića i brojnih drugih autora. Osim režije bavi se i prevođenjem i pisanjem. Napisao je i knjige za djecu i mlade Kako smo mamu i tatu spasili od bankrota, Dječak koji je govorio Bogu i Nespretni Dado. U HNK U Osijeku trenutno je na repertoaru njegov tekst Richard III Grbavi.

Rođena je u Zagrebu, gdje je diplomirala slikarstvo na Akademiji Likovne umjetnosti u klasi prof. Zlatka Kauzlarića Atača. Kao scenografkinja radi u brojnim kazalištima u Hrvatskoj i inozemstvu. Uz Ozrena Prohića dobitnica je Nagrade hrvatskoga glumišta za operu Orfej 2008., te nagrade za najbolju scenografiju na Gumbekovim danima za predstavu Operni cabaret (HNK, Zagreb). Neke od predstava koje ostvaruje su: Hercegovci za volanom, Bitange i princeze, Kraljevo, Krletka, Kaos iza kulisa, Vučjak, Vjenčani list, Amelija ide na ples, Pečat, Čarobni kolačić. Često surađuje i sa Scenom Gorica radeći predstave za djecu i odrasle: Grga Čvarak, Davež, Dječak koji je tražio zmaja, Sve u 3, I živjele su sretno. Dugogodišnja je suradnica manifestacije Ljeto na Strossu i članica žirija Festivala zastavica u sklopu festivala Cest is d’Best. Kao set dekorater surađuje u filmu Zrinka Ogreste S one strane. Kada stigne, napravi poneku likovnu izložbu. Članica je Hzsu-a od 2010. godine.

Samostalna umjetnica, magistra kostimografije rođena je 1964. u Zadru. Živi i radi u Zagrebu. Godine 2014. završila je treću godinu poslijediplomskoga doktorskoga studija na ALU U Zagrebu, smjer slikarstvo, pod umjetničkim mentorstvom prof. Zlatka Kauzlarića Atača. Umjetnički senzibilitet ostvaruje i gradi u kazalištu kao kostimografkinja dramskih, plesnih, i predstava za djecu u kazalištima u Hrvatskoj i šire. Izlaze kostimografiju, crteže i tekstilne kolaže – slike na skupnim i samostalnim izložbama. Dobitnica je nagrade Branko Stojaković 2011. za likovnost predstave Michelangelo Buonarotti. Godine 2014. dobila je i Nagradu Grada Zadra za uspjehe i rezultate na području kazališne umjetnosti. U Kazalištu Komedija kreirala je kostimografiju za predstave Čisto ludilo, Ukroćena goropadnica, Ella i Marilyn, Skup, Vanja i Sonja.

Gordana Evačić je multiinstrumentalistica, trostruka dobitnica nagrade Status i najbliža suradnica glazbenika Miroslava Evačića. Njezin samostalni album Sneha bio je nominiran za nagradu Porin i uvršten na listu ponajboljih albuma od strane prestižnog britanskog world music magazina fRoots.

Miroslav Evačić je glazbeni producent, multiinstrumentalist, autor i kreator vlastitog glazbenog pravca – Čardaš Blues. Autor je devet studijskih albuma i dobitnik četiri Porina (dva kao izvodač i autor, dva kao glazbeni producent) te brojnih domaćih i inozemnih priznanja. U svom radu surađivao je s mnogim svjetskim poznatim glazbenicima, a njegova glazba emitira se na eminentnijim svjetskim radio postajama (BBC, fRoots Radio…)

O predstavi

PROSPERO – Gordan Marijanović
MIRANDA – Antonija Mrkonjić

TEKST I REŽIJA: Damir Mađarić
SCENOGRAFIJA: Marta Crnobrnja
KOSTIMOGRAFIJA: Marija Sarić Ban
GLAZBA: Gordana Evade, Miroslav Evade
OBLIKOVANJE RASVJETE: Igor Elek
VODITELJ TEHNIČKE SLUŽBE: Dražen Golubić
INSPICIJENT: Zdenka Kovaček
MAJSTOR RASVJETE: Igor Elek
MAJSTOR POZORNICE: Zoran Grkinić
TEHNIČARI TON/SVJETLO: Josip Ogribić, Hrvoje Dumlija
POZORNIČKI TEHNIČAR: Tihomil Čakalić
IZRADA SCENOGRAFIJE: Siniša Ardalić, Marta Crnobrnja
IZRADA KOSTIMA: Maja Marković, Marija Šarić Ban

Glas Slavonije 30. lipnja 2020.

Glas Slavonije 3 srpnja 2020.

Glas Slavonije 24 rujna 2020.

Back To Top
X