skip to Main Content

13. EUROPSKA NOĆ KAZALIŠTA: radionica „Kuća luda“ i predstava „Kako je Temnava dobila dan“

I ove godine Dječje kazalište sudjeluje u Europskoj noći kazališta, 20. studenoga 2021. i to predstavom „Kako je Temnava dobila dan“.

Predstava „Kako je Temnava dobila dan“ naša je uspješnica sa ovogodišnjeg Osječkoga ljeta kulture nastala prema tekstu Dubravka Jelačića Bužimskog u režiji Jasmina Novljakovića. Prema predaji, nakon što je Svarun stvorio svijet, poželio ga je nastaniti bićima sličnima sebi i svojoj ženi. Od stabala je stvorio prve ljude, od hrasta čovjeka, a od lipe ženu. Sveprisutna legenda u mnogim mitologijama o bogu koji donosi Svjetlo ljudima osnova je i naše priče. „Kako je Temnava dobila dan“ vodi nas u priču o vječnoj borbi Dobra i Zla u kojoj svjetlost ipak stiže do ljudi. Besplatne ulaznice za predstavu mogu se podići na blagajni Kazališta, rezevirati na 501-485 ili elektroničkom poštom na marketing@djecje-kazaliste.hr.

VAŽNO: Prema važećoj odluci Stožera Civilne zaštite RH ulazak u kazališne dvorane za sve posjetitelje starije od 16 godina moguć je isključivo uz EU digitalnu Covid potvrdu. Zbog velikog zanimanja i obveze kontroliranja Covid potvrda molimo naše gledatelje da rezervirane ulaznice podignu najkasnije pola sata uoči izvedbe na blagajni kazališta.

 

S veseljem vas očekujemo na 13. Noći kazališta!

Back To Top
X