skip to Main Content

Areti Ćurković dodijeljeno priznanje Zlatna plaketa Grb grada Osijeka!

Areti Ćurković, prvakinji Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića glumici i dramskoj pedagoginji dodijeljeno je veliko priznanje Zlatna plaketa Grb grada Osijeka za izuzetna postignuća u području kazališne i filmske umjetnosti. Areta na žalost nije mogla nazočiti dodjeli, a na prigodnoj svečanosti u povodu Dana grada Osijeka priznanje je primio ravnatelj Dječjeg kazališta Ivica Lučić. Priznanje smo, jasno, odmah dostavili našoj slavljenici!

Prvakinja Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića Areta Ćurković, jedna od najtalentiranijih hrvatskih glumica srednje generacije, višestruko nagrađivana i svestrana umjetnica dugogodišnja je ambasadorica kulture Grada Osijeka, ali i cijele Hrvatske. Iako po obrazovanju nije glumica, njezine uloge u dječjim predstavama, kao i filmovima i serijama pamte generacije gledatelja svih uzrasta. Nagrade za filmske i kazališne uloge govore o neprijepornom i izvornom talentu i možemo biti sretni što je Areta izabrala glumački poziv iako bi i kao teta u vrtiću bila nezamjenjiva i omiljena, kao što je to na pozornici. Areta Ćurković iznimno je druželjubiva i empatična osoba, prepuna razumijevanja i u poslovnom i privatnom okružju i uvijek na raspolaganju mlađim kolegama. Iznimno je uspješna, osim u glumačkim angažmanima, i kao dramski pedagog. Nagrađivana je i to više puta za rad i u Dramskom studiju za osnovnoškolce uz kolegicu Lidiju Helajz, te za svoj autorski, redateljski, scenografski i kostimografski rad sa tinejdžerima u Dramskom studiju za srednjoškolce koji vodi.

Prijateljski pristup prema kolegama, profesionalan i odgovoran odnos prema radu i obvezama Aretu Ćurković svrstavaju u red najpoželjnijih suradnika koji vrhunski rade svoj posao, o čemu svjedoče svi koji su s Aretom došli u kontakt. Unatoč brojnim ponudama kazališnih i televizijskih kuća ostala je vjerna svojoj matičnoj kazališnoj kući i Gradu Osijeku s nepatvorenom željom da doprinese razvoju kazališne umjetnosti i kulture u gradu. Ova rođena Miholjčanka, grad Osijek i svoje matično Dječje kazalište ponajbolje promovira kroz svoj talent i glumačko umijeće, i što je najvažnije kao divan i dobar čovjek.

Kako bi Areta sama rekla – „Gluma je velika avantura koja nikad ne prestaje, strast je baviti se glumom jer ona omogućuje poseban osjećaj neponovljivog trenutka te najizazovnije stalan osjećaj nečeg novog.“

Našoj Areti od srca čestitamo, kao i svim ostalim dobitnicima priznanja Grada Osijeka. Nadamo se da će uskoro biti prigode za pravo slavlje, čestitanje i zagrljaje uživo! Bravo Areta!

Back To Top
X