skip to Main Content

Ivici Lučiću javno priznanje “Pečat Grada Osijeka”

Dan Grada Osijeka ove 2019. godine posebno je značajan za Dječje kazalište Branka Mihaljevića, budući da je ravnatelj Ivica Lučić dobitnik priznanja „Pečat Grada Osijeka“!

Na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća, na sam Dan grada Osijeka 2. prosinca dodijeljena su javna priznanja, njih ukupno trinaest – jedna plaketa za životno djelo i četiri plakete za iznimna ostvarenja u području gospodarstva, znanosti, odgoja, obrazovanja, zdravstva, socijalne skrbi, kulture, fizičke i tehničke kulture, zaštite okoliša i ekologije, obrane i zaštite te drugih društvenih djelatnosti, te osam priznanja  ‘Pečat Grada Osijeka‘, koji se dodjeljuje za osobite uspjehe u razvoju društvenih odnosa i unapređenju djelatnosti gospodarskog i društvenog života Grada, između ostalih i ravnatelju Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića Ivici Lučiću.

U obrazloženju se navodi: „Iako najnagrađivaniji glumac Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u njegovoj šezdesetogodišnjoj povijesti i zasigurno jedan od najnagrađivanijih glumaca Osijeka, Ivica Lučić po svom formalnom obrazovanju je diplomirani pravnik. Srećom po generacije osječkih mališana, unatoč profesionalnom vrludanju početkom vlastite radno aktivne karijere, svoj stvarni poziv pronašao je prije 26 godina na daskama koje život znače.“

Ivica Lučić, osim što je vrstan glumac lutkar, hrvatski je branitelj, karatist (s majstorskim zvanjem crnog pojasa), autor jedne od najpopularnijih radijskih emisija „Jutromlat“ uz koju su odrastale generacije, pisac, Djed Mraz i zapravo jedan od omiljenih osječkih „likova“.

Čestitamo svim ovogodišnjim dobitnicima i radujemo se što je naše Kazalište i Ivica Lučić, uz brojne nagrade, dobitnik još jednog, ponajvećeg, priznanja Grada Osijeka.

Back To Top
X