skip to Main Content

Kradljivica ključeva na 58. MDF-u u Šibeniku

Začudni svijet grada Clustruma i zanimljivi likovi i neobične lutke predstave Kradljivica ključeva putuju na 58. Međunarodni dječji festival u Šibenik. Predstava Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića na rasporedu je u utorak, 26. lipnja 2018. s početkom u 19 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku. Kradljivicu ključeva autorice Marte Mekovec de Carvalho režirao je Hrvoje Seršić, dramaturg je Nenad Pavlović, za scenografiju i lutke bila je zadužena Ria Trdin, a za glazbu Hrvoje Seršić. Neobičnu djevojčicu Agatu igra Kristina Kovačević, strašnu Mamu Mirakul Inga Šarić, zaigranog Lampija Ivana Vukićević, Jozefa – Đorđe Dukić, Srđan Kovačević pojavljuje se u ulogama Tristana i Rine dok je u ulogu Vrhovnika umjesto Lidije Helajz “uskočila” Aleksandra Colnarić. Premijerno izvedena 10. ožujka ove godine, predstava Kradljivica ključeva vodi nas u grad Clustrum – grad tisuću vrata. Ali jedna od njih su neprobojna I stara. Njihovo je drvo prepuno porezotina od noževa i čini se kao da je netko pokušao izvući njihove čavle. Neki su više puta pokušali otvoriti ova vrata, ali nitko do sad nije uspio. Njih čuva Mama Mirakul. Clustrumom se pročuo glas da se pojavio netko tko krade ključeve vrata i širi se panika. Sve je više vrata otvoreno I počinje se širiti strah…. Sve dok se jednog dana Mama Mirakul ne sretne oči u oči s kradljivicom ključeva….
Dječje kazalište Branka Mihaljevića tako će se ponovno naći među ponajboljim svjetskim kazalištima, a osim predstave Kradljivica ključeva, na Festivalu je (19. lipnja) prikazan i koprodukcijski mjuzikl za djecu „Crvenkapica“ Gradskog kazališta Joze Ivakića iz Vinkovaca i našeg Kazališta.
Uz predstave na ulicama, trgovima i u kazalištu, djeca će na ovom najdugovječnijem dječjem festivalu moći uživati u filmskim projekcijama te sudjelovati u brojnim radionicama. Festival traje do 30. lipnja i ugostit će ponajbolje umjetnike iz čak 20 zemalja.

Back To Top
X