skip to Main Content

LAV KOJI NIJE ZNAO PISATI – VIKEND PREDSTAVA U DJEČJEM KAZALIŠTU

„Lav koji nije znao pisati“ jedna od omiljenih, veselih predstava o dogodovštinama jednog nepismenog Lava na rasporedu je ovoga vikenda u tri termina. Predstavu Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića i Kazališta Oberon možete pogledati u petak, 23. listopada u 18 sati, subotu 24. listopada u 18 sati, te u nedjelju 25. listopada u 10,30 sat.  Tekst Martina Baltscheita preveo je i režirao Damir Mađarić, scenografiju potpisuje Marta Crnobrnja, kostime Marija Šarić Ban, a glazbu Miroslav i Gordana Evačić. U predstavi igraju izvrsni mladi glumci Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića Gordan Marijanović i Ivana Vukićević.

Priča o Lavu koji ne zna pisati je događajima puna, izrazito smiješna i avanturistička priča iz prašume. Uz lava, koprivnički će mališani upoznati mnogo smiješnih životinja koje pokazuju karakterne crte ljudi i zaljubljenog kralja životinja tjeraju na rub očaja. Lav ne zna pisati, ali to ga ne smeta jer on zna rikati i pokazati zube, a više mu i ne treba. Ali kada sretne pametnu i lijepu lavicu koja uz to čita knjigu brzo primijeti kako bi bilo korisno da zna pisati i čitati. Jer lavica koja zna čitati je dama, a dami se prvo napiše pismo, ljubavno pismo. Nju se ne može odmah poljubiti, samo tako! Dakle zamoli lav sve životinje u prašumi da mu napišu pismo, ali to ne funkcionira na zadovoljavajući način. Majmun napiše da bi se s njom verao po drveću i jeo banane. Potpuno suludo! Iznerviran, Lav se javi Nilskom konju. On je u pismu zapita bi li s njim plivala rijekom i ronila s algama, a ono što lavici napišu smrdljiva buba (balegar), lešinar, žirafa i krokodil razbjesni lava do kraja. No, uskoro stiže spas, jer lijepa lavica čuje lava kako riče!

Ulaznice za sve tri izvedbe možete kupiti na blagajni kazališta radnim danom do 15 sati ili ih rezervirati mejlom na marketing@djecje-kazaliste.hr i telefonom na 031/501-485.

Veselimo se vašem dolasku!

 

Back To Top
X