skip to Main Content

Ljub…av-av na 20. susretu profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade

I ove godine naš Dramski studio za srednjoškolce putuje za Bjelovar na 20. susret profesionalno vođenih kazališta HC Assitej na kojemu će nastupiti s predstavom Ljub…av-av. Riječ je predstavi nastaloj u suradnji s Udrugom Pobjede i volonterima Azila za pse u Nemetinu. Za režiju, izbor glazbe, kostima i uređenje scene bila je zadužena Areta Ćurković, za umjetničko oslikavanje dijelova scenografije Domagoj Pintarić, Rea Čondrić, Mihael Čevizović, Ivana Vukićević i Areta Ćurković, dok oblikovanje rasvjete potpisuje Igor Elek. U predstavi igraju: DAVID URANJEK: novinar i pas Zlaja; NIKO ANIĆ: pas NIXI; LEA VRBANIĆ: Gospoja Terčika i psica Lea; FRANKO CEBIĆ: Nixijev bivši vlasnik-glas, pas Pedro i volonter azila; PETRA PROLOŠČIĆ: pasica Pahuljica; RENATO IVEŠIĆ: pas Stevica i novi partner Darko; LORA KOVAČ: kujica Bojana(ka) i mama Anja; DAVID ŠOKMAN/DAVID ĐORĐIJEVSKI: pas Bojan; MIA MARKOVIĆ: pasica Pika i volonterka Matea; MIHAEL ČEVIZOVIĆ: pas Mišo i sin Toni; DOMAGOJ PINTARIĆ: pas Miladin i bivši muž (Tonijev tata); KARLA GRBEŠIĆ / MATKO JUKIĆ: kujica Kleopatra i volonterka Ivana/volonter Ivan.
„Za ovu predstavu potaknuti smo, inspirirani i nadahnuti ljubavlju, ali prvenstveno ljudima koji svoju ljubav nesebično bez naknade daruju za druge. Volonteri su zaista ponos društva i zavređuju da se o njima priča i pronosi glas. Ovo je predstava o napuštenim psima i tim istim volonterima koji svu svoju ljubav i snagu ulažu da im pomažu, zbrinu ih. Ovo je priča o osječkom Azilu, o borbi da sva skloništa imaju predznak ‘No kill’. Ovo je priča o dva topla oka koja te molećivo gledaju i trebaju te kao prijatelja. Ovo je predstava o ljubavi, jednoj posebnoj…“ istaknula je voditeljica Areta Ćurković.

Susret organiziraju HC ASSITEJ i GRAD BJELOVAR, a na susretu će biti odigrano čak 12 najboljih predstava, dramskih studija iz čitave Hrvatske. Djeca iz Virovitice, Zagreba, Šibenika, Čakovca, Osijeka, Bjelovara, Hvara, Pule, Karlovca i Velike Gorice izvesti će svoje predstave, družiti se i međusobno upoznati. Prosudbena komisija u sastavu: Frana Marija Vranković- redateljica, Marijana Matoković – glumica i Buno Margetić – dramaturg dodijelit će nagradu “Zvjezdana Ladika” za najbolji dramsko – pedagoški rad dramskim pedagozima/redateljima te odabrati najbolju predstavu.

Izdvajamo iz medija

Back To Top
X