skip to Main Content

Mali vitez don Kiho i štitonoša Sancho premijerno u Koprivnici

Naša uspješnica premijerno izvedena na ovogodišnjem 20. jubilarnom Osječkom ljetu kulture, Mali vitez don Kiho i štitonoša Sancho premijerno će biti izvedena u Koprivnici. Riječ je o novom naslovu koji je Dječje kazalište Branka Mihaljevića radilo u koprodukciji s Kazalištem Oberon iz Koprivnice, pa će tako i Koprivničani imati prigodu pogledati ovu atraktivnu predstavu u režiji Damira Mađarića. Predstava, u kojoj igraju sjajni Antonia Mrkonjić i Gordan Marijanović na rasporedu je u petak, 9. listopada u 18 sati u dvorani Domoljub.

Kazališni tekst za djecu nastao je po predlošku slavnog romana  Miguela de Cervantesa “Bistri vitez don Quijote od Manche”. Sam roman govori o ostarjelom vitezu koji živi u svijetu viteških romana i odlazi u svijet kako bi ga učinio boljim, spasio svoju djevu, a sa sobom vodi svoga slugu  Sanchu.

U tekstu za djecu radi se o dječaku Prosperu i djevojčici Mirandi. Dječak koji je zatvoren u svoj svijet, otkriva  roman o  vitezu  tužnog lica i na svoj tavan pozove Mirandu , svog jedinog prijatelja. I na tom tavanu oni se, pomalo drugačiji od svoje okoline, zabavljaju igrajući scene iz romana,  scene koje se njima čine zabavne i zanimljive. Djeca se igraju  viteza i sluge stvarajući svoj svijet iz mašte u kojem se osjećaju sigurno. Kraj  govori o onome što ih čeka. Ljubav!

Čarobnu scenografiju koja nas vodi na zaboravljeni tavan osmislila je Marta Crnobrnja dok kostime potpisuje Marija Šarić Ban. Za glazbu je bio zadužen već provjereni duo Gordana i Miroslav Evačić, a za oblikovanje rasvjete Igor Elek.

Sretno ekipa!

Back To Top
X