skip to Main Content

Međunarodni dan kazališta za djecu i mlade i Svjetski dan lutkarstva 20. i 21. ožujka

I naše će kazalište prigodnim programima obilježiti dva važna dana – 20. ožujka Međunarodni dan kazališta za djecu i mlade i 21. ožujka Svjetski dan lutkarstva. Započinjemo već danas (ponedjeljak) Festivalom učeničkih igrokaza Pozor! Plivamo na sceni, koji u suradnji s Dječjim kazalištem organizira Dječja kreativna kućica Dokkica. Dok će 20. ožujka u 10 sati biti izveden mjuzikl za djecu “Crvenkapica”. Središnja je proslava ove godine u Belišću u Centru za kulturu Sigmund Romberg.
Ove godine hrvatsku je poruku za Međunarodni dan kazališta za djecu i mlade napisao ravnatelj Gradskog kazališta Zorin dom iz Karlovca, a svjetsku poruku napisali su Yvette Hardie, predsjednica ASSITEJ-a, te osmogodišnja Joyee i jedanaestogodišnji Jojo. Međunarodni dan kazališta za djecu i mlade u cijelom se svijetu obilježava pod motom – Povedite dijete u kazalište! Hrvatsku poruku za Svjetski dan lutkarstva napisao je kazališni redatelj Krešimir Dolenčić, a krovna lutkarska organizacija UNIMA obilježava i 90 godina postojanja. Slogan ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana lutkarstva je “Zajedno stvaramo pokret!”

Poruke u povodu obilježavanja Međunarodnog dana kazališta za djecu i mlade i međunarodnog dana lutkarstva možete pročitati u nastavku:

Back To Top
X