skip to Main Content

Mini turneja: tri predstave na dva festivala!

Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku u sljedećih nekoliko dana gostuje na dva festivala s tri predstave. U petak, 8. listopada svečano otvaramo 6. festival „Jaje“ u Koprivnici predstavom „Anton Žic, baba i harmonika“, dok ćemo sutradan u subotu, 9. listopada izvesti naš novi premijerni naslov praizveden na Osječkome ljetu kulture – predstavu Dubravka Jelačića Bužimskog „Kako je Temnava dobila dan“ u režiji Jasmina Novljakovića. U ponedjeljak, 11. rujna već smo u Čakovcu gdje ćemo na 24. susretu profesionalnih kazališta HC Assitej u Centru za kulturu izvesti već nagrađivanu predstavu „Ljepotica i zvijer“ u režiji Petronele Dušove.

6. festival „Jaje“ organiziran je u povodu obilježavanja Svjetskog dana jaja koji se obilježava svake godine drugog petka u mjesecu listopadu, a i ove godine donosi kazališne predstave za djecu i mlade od vrtićke do srednjoškolske dobi. Naša predstava „Anton Žic, baba i harmonika“ namijenjena je starijim osnovnoškolcima i srednjoškolcima budući da je nastala prema romanu „Tajni dnevnik Adriana Molea“ i bit će izvedena izvan natjecateljske konkurencije na otvaranju festivala u Domu mladih u Koprivnici u petak, 8. listopada s početkom u 16,30 sati. Predstava je nastala u koprodukciji s koprivničkim Kazalištem Oberon. U subotu, 9. listopada s počektom u 11 sati Kazalište lutaka Zadar izvest će svoju nagrađivanu predstavu „Karson s krova“, dok će naša predstava „Kako je Temnava dobila dan biti izvedena u 17 sati. U nedjelju, 10. listopada u 11 sati festival „Jaje“ zaključit će predstava „Alica u zemlji čudesa“ gostiju iz Danske Teatra Asterions Hus.

24. susret profesionalnih kazališta HC Assitej i ove će godine u Čakovcu, od 11. do 16. listopada okupiti ponajbolja ostvarenja kazališta za djecu i mlade, po izboru selektorice Franke Perković Gamulin, a naše Kazalište prvoga dana festivala, s početkom u 10 sati u Centru za kulturu, izvodi svoj prošlogodišnji premijerni naslov „Ljepotica i zvijer“ koji je nastao u koprodukciji s Gradskim kazalištem Joza Ivakić iz Vinkovaca. Na 24. susretu bit će izvedeno 10 predstava Kazališta lutaka Zadar, Kazališta Mala scena, Kazališne družine Ivane Brlić Mažuranić iz Slavonskoga Broda, Gradskog kazališta Sisak, Gradskog kazališta Požega, Gradskog kazališta Žar ptica iz Zagreba, Kazališne družine Pinklec Čakovec, Teatra Fort forno i Zagrebačkog kazališta mladih, u natjecateljskoj konkurenciji, a stručni će ocjenjivački sud u subotu, 16. listopada odlučiti o ponajboljim ostvarenjima.

 

Back To Top
X