skip to Main Content

Najavljujemo 28. Susret lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske!

Drage kolege novinari,

sa zadovoljstvom Vas pozivamo na najavnu konferenciju za novinare na kojoj ćemo predstaviti program 28. SUSRETA LUTKARA I LUTKARSKIH KAZALIŠTA HRVATSKE – SLUK-a.

Konferencija za novinare bit će održana u četvrtak, 20. svibnja s početkom u 10,00 sati u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku.

SLUK je kazališni festival posvećen isključivo lutkarskoj umjetnosti i to lutkarskoj umjetnosti Hrvatske, a održat će se u Osijeku od 24. do 30. svibnja 2021. te okupiti ponajbolja hrvatska lutkarska i dječja kazališta u atraktivnom natjecateljskom i popratnom progamu. Festival Hrvatskog centra UNIMA realizira Dječje kazalište Branka Mihaljevića uz pomoć Akademije za umjetnost i kulturu Osijek, Muzeja Slavonije i Kulturnog Centra, a pod pokroviteljstvom Grada Osijeka, Ministarstva kulture i medija RH i sponzora.

Na konferenciji za novinare program Festivala predstavit će vam izvršni producent, ravnatelj Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku Ivica Lučić, predsjednica Hrvatskog centra UNIMA i predsjednica Organizacijskog odbora Jasminka Mesarić, te predstavnici institucija s kojima surađujemo u realizaciji programa SLUK-a: Akademije za umjetnost i kulturu – Hrvoje Seršić, Muzeja Slavonije – Grgur Marko Ivanković, te Kulturnoga centra – Ivan Kristijan Majić. Svojim dolaskom podršku će nam dati i zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Žana Gamoš.  

S veseljem vas očekujemo uoči jednog od najznačajnijih lutkarskih festivala u Hrvatskoj!

 

Back To Top
X