skip to Main Content

Nova glazbena radionica „Male note“ u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića

Udruga Male note i Dječje kazalište Branka Mihaljevića pokreću novu glazbenu radionicu za djecu! Riječ je o glazbenim radionicama pod nazivom Male note s elementima Montessori pedagogije i Orff muzikoterapije u kojima će djeca kroz glazbeno-kreativne sadržaje upoznati osnovne glazbene pojmove, steći osnove sviranja i improvizacije na Orffovom instrumentariju, naučiti pjevati pjesmice uz izvođenje scenskog pokreta s dramskim rekvizitima.

Kroz sve će glazbene igre i Montessori aktivnosti vježbati finu i grubu motoriku, razvijati ravnotežu i koordinaciju pokreta te kreativnost i maštu. Kroz glazbene dijaloge naučit će kako na socijalno prihvatljiv način izražavati vlastite osjećaje te razvijati prikladnu interakciju u socijalnom okruženju. Razvijat će osjećaj za glazbu i glazbene komponente te ovladati tremom i scenskim nastupom pred publikom. Usvajanjem osnova disanja te vokalne tehnike postavit će dobre temelje za napredovanje u pjevanju. Uz brojne slušaonice i zanimljive priče iz života skladatelja s lakoćom će upijati činjenice iz područja klasike te pamtiti melodije i sadržaje opera, opereta i baleta.

Voditeljica glazbene radionice Male note Tena Duran, magistra primarnog obrazovanja, Montessori pedagoginja i sveučilišna specijalistica kreativne terapije, muzikoterapeutkinja i Vokalni pedagog, Ladislav Vrgoč, akademski glazbenik i prvak opere HNK u Osijeku omogućit će mališanima razvoj njihovih potencijala i osobnosti kroz jedinstveno iskustvo muziciranja.  Radionica je namijenjena mališanima od 6 do 11 godina, a trajanje je 60 minuta te će se održavati subotom u Baletnoj dvorani Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića. Upisi su mogući isključivo online na internetskoj stranici Dječjeg kazališta www.djecje-kazaliste.hr/upisi,  cijena je, kao i za sve studije 200 kuna mjesečno, a polaznici će svoje vještine pokazati na završnoj Godišnjoj produkciji u lipnju. Broj polaznika ograničen je na 10 u grupi, a prvi susret roditelja i upisanih polaznika zakazan je već za 24. listopada u 10 sati.

 

Back To Top
X