skip to Main Content

Ostani kući i kazalište uključi: Pepeljuga

Nastavljamo s našim programom „Ostani kući i kazalište uključi“ u kojemu prikazujemo predstave na Osječkoj televiziji i online na svojoj službenoj Facebook stranici.

Ove nedjelje, 10. svibnja 2020. u našem redovitom terminu nedjeljne matineje u 10 sati i 30 minuta na Osječkoj televiziji i na Facebook stranici Kazališta na rasporedu je  predstava „Pepeljuga“ koju je prema poznatoj bajci Charlesa Perraulta, a prema tekstu Ane Tonković Dolenčić režirao Ivan Leo Lemo.

 Već generacijama djeca odrastaju uz priču o djevojčici Pepeljugi jer su njezine osobine karakterne kvalitete koje svaki roditelj želi usaditi i svom djetetu. Sretan završetak u pravilu podrazumijeva i ljubav, što dodatno oplemenjuje maštu i optimizam svakog djetinjstva. Odrastajući uz takve priče u sebi gradimo sigurne kutke iz kojih ćemo crpsti snagu za teške trenutke koji ne zaobilaze niti jednu, pa makar i najobičniju biografiju. Dakle, Pepeljugin se otac, nakon smrti njezine majke oženio za zlu ženu koja je imala dvije kćeri, ambiciozne i zavidne. Njih su se tri potrudile Pepeljugi zagorčati život. Degradirale su je u sluškinju i na razne načine pokušavale poniziti. Međutim, ako je netko ponizan, ne može ga se poniziti. Pepeljuga je, dakle, ponizna, skromna, istinoljubiva, strpljiva, miroljubiva i vjerovala je u ljubav. A baš te odlike su kozmička staza za sreću i pedagoški magnet ove priče. Kada Pepeljugina tuga postane neizdrživa, ova priča postaje bajka. Pojavljuje se fantastično biće iz druge dimenzije i pomaže Pepeljugi. Uz pretpostavku da neke vrijednosti poput skromnosti, strpljivosti i najzad vjere u ljubav nikada ne zastarijevaju, još jednom je dobro vrijeme da se takva bajka ponovno ispriča jer optimizma i sretnih završetaka jednostavno nikada nije bilo previše. U predstavi igraju Snježana Ivković kao Pepeljuga, Zvjezdana Bučanin je Brunhilda, Areta Ćurković Izolda, Maćehu igra Lidija Helajz, princ je Edi Ćelić, a Kralj/Otac Ivica Lučić. Tihomir Grljušić je Henrik, dok je Đorđe Dukić Ibsen, glasnike/vilu igraju Inga Šarić i Aleksandra Colnarić. Redatelj je Ivan Leo Lemo, scenografkinja Vesna Režić, a kostimografkinja Mirjana Zagorec.

Podsjećamo da ove subote, 9. svibnja u repriznom terminu u 15,30 ponovno možete pogledati predstavu Pale sam na svijetu.

Važno je reći: dok god ponovno ne otvorimo vrata donjogradskog kazalištanca predstave će se na ove dvije platforme – Osječkoj televiziji i službenoj facebook stranici Dječjeg kazališta emitirati svake nedjelje u 10,30, a repriza je na tv-u predviđena za slijedeću subotu u 15,30.

Dok se ne vidimo ponovno: Bili u kući ili u stanu gledajte predstave na malom ekranu!

S veseljem vas očekujemo ispred kompa ili televizora!

Back To Top
X