skip to Main Content

Ostani kući i kazalište uključi: Uspavanka za mišića

Pitate se kako najbolje s mališanima provesti jutro na sam Uskrs? Dječje kazalište Branka Mihaljevića ima najbolju ideju! Naime, nastavljamo s našim programom „Ostani kući i kazalište uključi“ u kojemu prikazujemo predstave na Osječkoj televiziji i online na svojoj službenoj Facebook stranici. Ove nedjelje, na Uskrs 12. travnja 2020. prava poslastica, jedna od naših najgledanijih predstava! U našem redovitom terminu nedjeljne matineje u 10 sati i 30 minuta na rasporedu je predstava „Uspavanka za mišića“ koju je tekstu prema tekstu Konstantina Fedorova režirala Ljudmila Fedorova. Za scenu, lutke i kostime bila je zadužena Aleksandra Zubova, dok su autori glazbe Aleksandr Leonov i Olga Gaidamak. Repriza predstave predviđena je za 18. travnja u 15,30 na Osječkoj televiziji.

Priča nam govori o malenom, neposlušnom i jogunastom mišiću koji odlučno odbija leći i spavati. Mama mišica na razne načine pokušava poleći sina u kolijevku, ali ne uspijeva – mišić ne želi spavati. Tada mami mišici pada na pamet da pozove druge životinje kako bi uspavale njezina sina. No uzalud se trude, i štuka, i žaba, i konjić. Tek dolaskom mačke, u mišjem domu nastaje velika promjena. Naravno, u našoj predstavi mačka ne će pojesti mišića. Ali zato će se on kada ostane s mačkom sam, ponašati sasvim drugačije.

Podsjećamo da ove subote, 11. travnja u repriznom terminu u 15,30 na Osječkoj televiziji ponovno možete pogledati predstavu Priča s morskog dna.

Važno je reći: dok god ponovno ne otvorimo vrata donjogradskog kazalištanca predstave će se na ove dvije platforme – Osječkoj televiziji i službenoj facebook stranici Dječjeg kazališta emitirati svake nedjelje u 10,30, a repriza je na tv-u predviđena za slijedeću subotu u 15,30.

Ne zamjerite na kvaliteti snimljenog materijala, nismo planirali epidemiju, već smo samo htjeli naše predstave sačuvati od zaborava u našoj arhivi, ali vjerujemo da ćete uživati u njima kao da sjedite u prvom redu našeg malog Kazališta.

Zahvaljujemo dobrim ljudima koji su se dodatno angažirali u obradi video materijala, te Osječkoj televiziji na ustupljenim terminima za emitiranje kako bi svi svi besplatno mogli uživati u divnim kazališnim predstavama!

Dok se ne vidimo ponovno: Bili u kući ili u stanu gledajte predstave na malom ekranu!

S veseljem vas očekujemo ispred kompa ili televizora i želimo vam sretan Uskrs!

Back To Top
X