skip to Main Content

Otvorena vrata Grada: besplatne predstave u Dječjem kazalištu

U povodu Dana grada i Dječje kazalište Branka Mihaljevića otvara svoja vrata za sve gledatelje. Započinjemo 30. studenoga u 11 sati besplatnom predstavom iz našeg premijernog programa „Lav koji nije znao pisati“ Martina Baltscheita. U predstavi igraju izvrsni mladi glumci našeg kazališta Kristina Kovačević i Gordan Marijanović koji će vas voditi kroz avanture i smiješne priče iz prašume! Uz obilje pjesme i smijeha djeca će upoznati i majmuna, krokodila, lešinara, žirafu i balegara koji Lavu pomažu napisati pravo ljubavno pismo za lijepu lavicu koja čita knjigu. Prijevod i režiju potpisuje Damir Mađarić, scenografiju Marta Crnobrnja, a kostime Marija Šarić Ban, dok su za glazbu bili zaduženi Gordana i Miroslav Evačić.

U ponedjeljak 2. prosinca, na sam Dan grada Osijeka, u 18 sati pozivamo na premijeru Teatra to go! Riječ je o interaktivno edukativnoj komediji o običnim ljudima koji postaju eko junaci! Kroz avanturu veću od života vode nas botaničar Florijan Stolisnik i njegov vjerni pomoćnik vrtlar Borko. Radnja počinje pronalaskom sjemenke drevne biljke imena Maximus Botanicus, koja ima iznimne mogućnosti filtriranja zraka. Naizgled jednostavan proces sadnje biljke, uslijed nepredviđenih okolnosti i posebne pripreme sudbonosne sjemenke, pretvara se u komičnu avanturu.
Autor i redatelj je Goran Smoljanović, dramaturginja Marta Mekovec de Carvalho, a igraju Ivan Pokupić i Goran Smoljanović. Glazbu potpisuju Bojan Sauerborn i Željko Šereg, a kostimografiju Selena Gazda.

Na obje predstave ulazak je slobodan, a besplatne ulaznice možete podići na blagajni kazališta radnim danom od 08,00 do 15,00 sati i sat vremena uoči izvedbi.

Veselimo se što ćete nam doći!

Back To Top
X