skip to Main Content

Pingvini ne znaju ispeći kolač sa sirom na 59. MDF-u u Šibeniku!

Dječje kazalište Branka Mihaljevića svoju uspješnicu sa prošlogodišnjeg Osječkoga ljeta kulture „Pingvini ne znaju ispeći kolač sa sirom“ Ulricha Huba izvodi na 59. međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku! Predstava je na rasporedu u četvrtak, 27. lipnja s početkom u 21 sat na ljetnoj pozornici. Dva pingvina, kratkovidni krt i kokoš s usisivačem! Što se tu može dogoditi? Veliki nered. Kratkovidni krt je sebi za rođendan naručio kolač sa sirom, ali dva pingvina su odavno smazala kolač sa sirom do posljednje cvebe. Što ono reče cvebe? Kada kažem cvebe mislim na grožđice, rozine, suho grožđe, ono malo stisnuto slatko što se stavlja u kolač! I što sada? Pojeli smo kolač do posljednje cvebe!? Rozine! Grožđice! Panika!
Na nadomjestak ne mogu ni pomisliti jer pingvini ne znaju ispeći kolač sa sirom!
I onda se još pojavi i kokoš s usisivačem koji gubi ulje, a čini se da ima svoj život. Kaos je savršen. Apsurdni kazališni komad pun čudnih situacija i smiješnih slika, ali o ozbiljnim ljudskim slabostima: prepuštanje iskušenju, prekoračenje postavljenih granica, ignoriranje zabrana i konačno ne preuzimanje odgovornosti.
To ne važi samo za djecu od šest godina već za sve lako povodljive i zavedene ljude koji život ne uzimaju toliko ozbiljno.
U predstavi igraju Areta Ćurković, Kristina Kovačević, Ivica Lučić i Srđan Kovačević, redatelj je Damir Mađarić, za scenografiju je bila zadužena Marta Crnobrnja, za kostime Marija Šarić Ban, a za glazbu Gordana i Miroslav Evačić.

Ove godine iznimno bogat program nudi brojne predstave na trgovima, ulicama i u kazalištu u Šibeniku, ali i u okolnim mjestima, izložbe, filmski program te više od 40 radionica za mališane dok je nakon sedmogodišnje stanke organiziran i Noćni program namijenjen odraslima. Program festivala organiziran je u suradnji s Veleposlanstvom Republike Poljske u Hrvatskoj, a traje do 29. lipnja.

Back To Top
X