skip to Main Content

Premijera mjuzikla Vrapcingejl Udruge Paroščići!

Udruga ”Paroščići” u suradnji sa OŠ Tenja ponovno nam stiže u Dječje kazalište s premijerom mjuzikla Vrapcingejl autorice Draženke Šebek. Premijera Vrapcingejla bit će održana u srijedu, 23. svibnja s početkom u 18 sati, a izvodi ju dječji amaterski zbor Paroščići – Lucija Hrsan, Anja Drčec, Ema Mikec, Noemi Pinter, Ana Capan, Petra Zubonja, Nera Vorkapić , Ema Kelam Rupčić, Ana Majhen i Ela Pavić.

Za scenografiju i kostime bila je zadužena Silvija Škobić, dok glazbu potpisuju Tomislav Jambrešić i Draženka Šebek.

Paroščići nam i ovoga puta pjevaju i glume zanimljivu priču: u dalekoj Ptičuriji živi Kobac the King, okrutni vladar koji porobljava ptice. U njegovom carstvu završava i Slavujka – porobljena, koja se zaljubljuje u Vrapca na prvi pogled. Kobac sluđen što ga Slavujka ne voli, protjera Vrapca iz svog carstva, a koji pri tom lutajući do iznemoglosti, upada u razne situacije pokušavajući naći rješenje kako spasiti svoju voljenu Slavujku. Kako će se sve završiti vidjet ćete na samome kraju, gdje se postavlja vječno pitanje borbe dobra i zla!

Paroščići su nedavno Vrapcingejl izveli i na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva 2018., te su (kao i prošle godine za mjuzikl „Paročić putuje svijetom“) osvojili prvo mjesto za u kategoriji mjuzikla!

Back To Top
X