skip to Main Content
Mendolena i Matija

AUTOR:

autorski projekt Arete Ćurković, Gordana Marijanovića, Ivanke Mazurkijević, Damira
Martinovića – Mrleta i Marija Tomaševića

PREMIJERA:

1. prosinca 2023.

SEZONA:

2023. / 2024.

PREUZIMANJE:

KRATKO O PREDSTAVI:

U vrijeme kad su svuda oko nas srčikašovi ljepljivi slječkeri teško je pronaći istinsku sreću. Stoga svi oni koji ju traže i za njom čeznu mogu ju pronaći na Institutu srećosrceljubizma, na ulici, u kinu ili u svom susjedstvu. Jedni od upornih tragača su i naši Mendolena i Matija koji u najveselije vrijeme – vrijeme Božića, nastoje otopiti slječkere, izbrisati lažni sjaj vanjštine i u sebi pronaći radost trenutka. Jer ipak ukrasi, lampice, blagdanski stol, pjesme i ukrašen bor ne mogu nadomjestiti radost srca i svjetlo duše; onu pravu bit Božića. Stoga popričaj s nekom bakicom na ulici; makar ni o čemu, čuvaj tuđu tajnu, oprosti, pjevaj, pleši, osmijeh nekome daj i Božić će ući u srce tvoje znaj.

Izmisli za mene nešto,
neku super stvar,
otpleši svoj najluđi ples
i pokloni mi ga na dar.
Pjevat ću ti nešto samo za nas dvoje,
a vama ćemo pričati lude doživljaje svoje.
Budi moja boja, ja ću tvoja volja,
pa ćemo i u tišini znati koja riječ je bolja.
Volim te M.
I ja tebe M.

Areta Ćurković rođena 6.03.1973., Gordan Marijanović rođen 30.10.1994. Možda razlika u godinama, ali u vizijama, ljubavi prema kazalištu i nenormalnom entuzijazmu – NE. Oboje su glumci Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku, ali umjetnički djeluju i u predstavama za odrasle, baletu (pogotovo Areta haha), snimaju serije, reklame, filmove (to ona malo više hehe) itd. Oboje su višestruko nagrađivani i imaju svoje obožavatelje. Slobodno vrijeme, kada ne razmišljaju o kazalištu, provode sa svojim najmilijima pričajući im o kazalištu. Kada najmilijima dosade, slušaju ih pas Jazz, mačak Figaro, hrčak Luigi i zec Matija. Zajedno se smiju, plaču, viču, pjevaju, plešu i pričaju ni o čemu. Detaljne informacije naših biografija potražite na službenim internet stranicama Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku.

Mario Tomašević, rođen 07.03.1995. u Sinju. Osnovnu školu završio je u Sinju, a srednju, Školu likovnih umjetnosti, u Splitu. Na Akademiji za umjetnosti i kulturu u Osijeku, završava Preddiplomski sveučilišni studij kazališno oblikovanje (danas Dizajn za kazalište film i televiziju) te dobiva godišnju Dekaničinu nagradu Akademije za umjetnost i kulturu za izvanredan akademski uspjeh i sudjelovanje u osmišljavanju umjetničkih projekata. Sudjelovao je u više kostimografskih projekta od kojih su najznačajnije samostalne kostimografije:‘Hedda Gabler‘‘ Henrik Ibsen, režija: Anica Tomić u Teatru &TD, Zagreb; te asistenture Duški Nasić na operi „Samson i Dalila“ u režiji Roberta Boškovića, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku. Dio je i autorskog tima Vanje Jovanovića, s kojim je radio kao scenograf i kostimograf na novoj dramskoj premijeri Kulturnog centra Osijek „Plišana revolucija“.

Živa već pola stoljeća i nešto sitno. Bavi se autorski glazbom od malih nogu. Spaja tekst s glazbom unutar bendova Stampedo, Kišni Razdraganci, Mr. Lee&Ivanesky. Ponosi se i voditeljstvom, no najviše ipak radom u kazalištu. Glazbom je napunila 30-tak predstava i 10-tak filmova. Ima 15 albuma. Nagrada ponešto. No …. najveća nagrada bila bi …da Vam se svidi naša nova predstava! Mendolena & Matija!!!

Mrle .. ok .. Damir Martinović aka Mrle aka DJ Demian aka Čupač … aka Kaluđerica bez nosa … aka Mr.Lee. Damir Martinović duuuugi niz godina stvara autorsku glazbu i svira u bendovima Strukturne ptice, Let 2, Let3, Mr.Lee&IvaneSky, Kišni Razdraganci. Puno glazbe napravio je za kazalište i film i osvojio sve nagrade na tim poljima i šire po vinogradima. No, ono po čemu će ostati upamćen jest njegova snaga i autorska eksplozija poznata “ŠČ manija” u Hrvatsko, Europi…. ma svijetu s Letom 3! Tko ne zna za “Mamu koja je kupila traktora”? Od Mrleta za Vas, dakle jedan ŠČ!!!

O predstavi

Areta Ćurković, Gordan Marijanović

Scenografija i kostimografija: Mario Tomašević
Glazba: Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle
Oblikovanje svjetla: Igor Elek
Voditelj tehničke službe: Dražen Golubić
Inspicijent: Zdenka Kovaček
Majstor tona: Josip Ogribić
Majstor rasvjete: Igor Elek
Majstor pozornice: Zoran Grkinić
Tehničar svjetlo: Hrvoje Đumlija
Pozornički tehničar: Tihomil Čakalić
Izrada kostima: Mario Tomašević

Back To Top
X