skip to Main Content

Svečana obnova Uspavanke za mišića!

S veseljem najavljujemo svečanu obnovu predstave Uspavanka za mišića, koju je 2010. godine u našem Kazalištu režirala Ljudmila Fedorova. Mlada, talentirana redateljica potpisuje i obnovu ove predstave za koju je tekst po predlošku Bajke o budalastom mišiću Samuila Jakovljeviča Maršaka, napisao Konstantin Fedorov. Začudnu scenografiju, lutke i kostime osmislila je Aleksandra Zubova dok su autori glazbe Aleksandr Leonov i Olga Gaidamak. Priča govori o malenom, neposlušnom i jogunastom mišiću koji odlučno odbija leći i spavati. Mama mišica na razne načine pokušava poleći sina u kolijevku, ali ne uspijeva. Tada poziva druge životinje kako bi uspavale njezina sina, no uzalud se trude i štuka i žaba i konjić. Tek kada dođe mačka u mišjem domu nastaje velika promjena!

Redateljica Ljudmila Fedorova ovoga je puta dobila gotovo posve novu glumačku postavu, pa će tako Mamu mišicu igrati Kristina Kovačević, Mišića Gordan Marijanović, Kokoš Violetu Aleksandra Colnarić (koja je ujedno i jedina iz prošle postave), Žaba je Ivana Vukićević, Ždrijebe Srđan Kovačević, pojavljuju se grupno i u ulogama Pospanih čarobnjaka (Aleksandra Colnarić, Srđan Kovačević i Ivana Vukićević); Dva Pileta (Kristina Kovačević, Srđan Kovačević i Ivana Vukićević), te Stanovnika kauča (svi).

Podsjećamo da je Ljudmila Fedorova u našem Kazalištu režirala brojne uspješnice: Bajku o caru Saltanu, Uspavanku za mišića, Nije me strah, te najnagrađivaniju predstavu u povijesti Kazališta – Devetu ovčicu.
Svečana obnova Uspavanke za mišića na rasporedu je u petak, 12. travnja s početkom u 18 sati, a ulaz je moguć s pozivnicom.

Back To Top
X