skip to Main Content

Trebam te! – premijera Godišnje produkcije Dramskog studija za srednjoškolce

“Trebam te!” naziv je godišnje produkcije Dramskog studija za srednjoškolce koji će premijerno biti izveden u srijedu, 15. lipnja s početkom u 19 sati u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevća.

Voditeljica studija, naša glumica Areta Ćurković istaknula je kako su pandemijske godine i za rad s mladima bile zaista pune izazova, neizvjesnosti, tuge. “Kad smo se ‘ponadali’ boljem i uspjeli izgurati prošlogodišnju praizvedbu ‘mistične i plavičaste’ za nas najčarobnije predstave “Bon Ton iza duge” i to u velike dvije premijerne postave na velikoj ljetnoj pozornici Osječkog ljeta kulture, opet na jesen, početkom nove sezone nam je iznova zaustavljena radost i igranja i putovanja na festivale s istom predstavom i to zbog ili pojedinačnih ‘pozitivnih’ testova, a kasnije i zabrane rada sa starijima iza 16 godina, koji nisu preboljeli i cijepljeni. No, kao pravi borci i to smo pobjednički prebrodili i zbog svih razloga navedenih (s nešto manjim brojem polaznika nego prijašnjih sezona ) ipak uspjeli kreirati našu godišnju produkciju.”

Ove godine naši dramci srednjoškolci bavilis u se strahovima, frustracijama, čežnjama, zajedništvom, utjehom. Kretali su od zanimljivih i potresnih monoloških formi koje su bile, u konačnici, i oslobađajuće. Neke će na sceni biti prenesene kao fikcija, neke kao tuđa priča da vas ‘zavaramo’ jer svaka sličnost sa stvarnim likovima je slučajna. Bavili su se neiscrpnom temom koja ‘boli’ našu mladost i čini ju nesigurnom, ali je zapravo prkosna u najpozitivnijem smislu te riječi i uvijek hrabra.

U predstavi igraju: Luna Vukelić, Ian Kukić, Eva Getoš, Dino Matković, Mia Gjurinovac, Klara Uranjek, Bartol Čačić, Lana Mesinger, Ivan Nemet, Noa Devald, Klara Lendić, Lora Zdelar, Laura Vrban, Lucija Gici, Iva Lišnjić, Marija Ćurić, Kim Pavlović, Ivan Azenić, Gabrijela Knežević i Marija Vrček

I naši polaznici i voditeljica kažu kako su zahvalni za bilo kakvu priliku koju smo imali za rad i jedva čekaju punu dvoranu publike koja je, uz rad, zajedništvo, prijateljstvo na Dramskoj, važna karika onih koji ih trebaju čuti i vidjeti.

Ulaznice za premijernu izvedbu Dramskog studija za srednjoškolce “Trebam te!” mogu se kupiti na blagajni kazališta sat uoči izvedbe!

Back To Top
X