skip to Main Content

Jednozubi gusar kreće na uzbudljivo putovanje!

Grad Osijek i Dječje kazalište Branka Mihaljevića poklanjaju besplatne izvedbe najnovije predstave Jednozubi gusar mališanima u dječjim vrtićima! Prema dogovoru s Dječjim vrtićima Osijek i Gradom Osijekom dok kraja lipnja gotovo svakodnevno posjećivat ćemo dvorišta gradskih vrtića i za mališane izvoditi našu predstavu na otvorenom kako bismo zajedno proslavili povratak mališana u vrtiće i ponovni početak rada Dječjeg kazališta. Započinjemo u srijedu, 3. lipnja u Dječjem vrtiću Jabuka (Vijenac Ivana Česmičkog 7a) i to u dva termina 9,30 i 10,30. Vodeći računa o propisanim epidemiološkim mjerama predstave će se izvoditi u dvorištu, neće biti kontakta između djece i glumaca, a na svakoj će izvedbi biti najviše 40-tak mališana.

Vjerujemo da ćemo se zajedno smijati, zaplesati i zapjevati, ali i educirati o važnosti pranja zubića uz rješavanje zanimljivih zagonetki, a veseloj ekipi Dječjeg kazališta u srijedu, 3. lipnja na drugoj će se izvedbi u 10,30 pridružiti i zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Žana Gamoš!

 Jednozubi nam gusar donosi raspjevanu priču za najmlađe koja seže „u ona davna vremena, kada je bila slaba higijena, a gusara tri odlučila su zube, ruke i lice prati. No, kako to nikada činili nisu, jedan od njih gusar strašni imenom Dente Del Rio, uz pomoć guskarice, ovaj, gusarice Ice i gusara Ara krenuo je u svijet skupljati o čistoći tijela savjete. I tako, kada su cijeli svijet uzduž, poprijeko, okolo, naokolo te gore i dolje obišli, putem su neke stvari naučili. I tako dalje  i tako bliže gusarski svijet k vama stiže kako bi vas razveselili i s vama zagonetke riješili, pa ako treba i malo zaglumili i ponešto otpjevali.“ U predstavi igraju  Gusar Dente Del Rio – Gordan Marijanović; Gusarica Ica – Ivana Vukićević i Gusar Ar – Đorđe Dukić koji su ujedno i njezini autori.

 Do kraja lipnja vesela će ekipa u dvorištima dječjih vrtića odigrati čak 20-tak predstava!

Back To Top
X