skip to Main Content

Premijere predstave “Kukuriku kutija” u Koprivnici i Osijeku!

Dječje kazalište Branka Mihaljevića i Kazalište Oberon u koprodukciji najavljuju premijere predstave „Kukuriku kutija“ u Koprivnici i Osijeku.  Režiju i prijevod potpisuje Damir Mađarić, scenografiju i kostime Petra Mađarić, glazbu Gordana i Miroslav Evačić, a oblikovanje rasvjete Igor Elek. U predstavi igraju Đorđe Dukić, Kristina Kovačević i Tena Milić Ljubić.

U našoj predstavi „Kukuriku kutija“ mršavko Kimel  i debeljko Bartolomeus stalno se prepiru čija je kutija ljepša. Jednog lijepog dana otkriju da su  obje kutije svaka na svoj način lijepe i vesele. Svaki se želi dočepati kutije onog drugog. Prepiru se i žale, a na trenutak se gotovo i potuku, sve dok ih ne zbuni dolazak tajanstvenog Stupajućeg muzikanta. Kada on ugleda vesele kukuriku kutije odluči ih prisvojiti prijevarom. Kimel i Bartolomeus nasjedaju na njegovo lukavstvo i pri tom shvate da je na svijetu najvrijednije njihovo prijateljstvo. Zaključe kako je bolje tiskati se u manjoj kutiji nego samovati u velikoj.

Tekst Paula Maara „Kukuriku kutija“ u dvorani Domoljub u Koprivnici premijerno će biti izveden u petak, 7. listopada u 17 sati, dok je osječka premijera predviđena u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u subotu, 15. listopada 2022 s početkom u 18 sati.

Back To Top
X