skip to Main Content

Rock ‘n’ roll bajka i Divlji konj na 25. susretima HC Assitej u Čakovcu

Dječje kazalište Branka Mihaljevića nastupit će u natjecateljskom programu 25. susreta profesionalnih kazališta Hrvatskog centra Assitej u Čakovcu s dvije predstave. U utorak, 11. listopada 2022. u 17 sati na rasporedu je koprodukcijska predstava „Rock ‘n’ roll bajka“ u režiji Marija Kovača, nastala u suradnji s Gradskim kazalištem Joza Ivakić Vinkovci, dok je sutradan, u srijedu, 12. listopada 2022. u 10 sati na programu predstava „Divlji konj“ u režiji Tamare Kučinović. Obje predstave igraju se u Centru za kulturu Čakovec.

25. Susret profesionalnih kazališta HC Assitej bit će održan od 9. Do 14. rujna, a u Čakovcu će igrati i predstave koje je za natjecanje izabrala radijska urednica i kazališna kritičarka Katarina Kolega: „Carevo novo ruho“ Gradskog kazališta mladih Split, „I Cyrano i djevojčica“ RKM Kamov u koprodukciji s Teatrom Poco Loco, „Aut“ Kazališta Mala scena, „Gidionov čvor“ UO Kazališne družine Teatar Fort Forno, „Srce veće od mene samog“ Gradskog kazališta lutaka Rijeka, „Sve 5!“ KD Smješko, „Mala Frida“ GK Žar ptica i „Od muhe do slona“ UO Vrum.

Susrete će pratiti stručno povjerenstvo od tri člana – Anđela Ćurković-Petković, Vanja Jovanović i Dina Vukelić koje će dodijeliti nagrade u 10 kategorija, a po prvi puta će i dječji žiri dodijeliti svoju nagradu za najbolju predstavu.

I ovi Susrete, kao i sve dosadašnje, organiziraju Hrvatski centar ASSITEJ, Kazališna družina Pinklec i Centar za kulturu Čakovec.

Back To Top
X