skip to Main Content
Kradljivica ključeva

SVEČANA OBNOVA:

10. ožujka 2018.

SEZONA:

2017./2018.

UZRAST:

5+

TRAJANJE:

Marta Mekovec de Carvalho

PREUZIMANJE:

» Letak

KRATKO O PREDSTAVI:

Nekoć davno pričali su stari
Da živjeli su vani u prirodi, na travi
Igrali se, smijali, na suncu se grijali
Iz dana u dan sunčeve zrake upijali
Jednoga dana magla bijaše sve veća
Od tvornica, auta, prašine, smeća
I naši stari bježat su stali
Pod zemljom napraviše grad mali

Taj grad bez sunca Clustrum se zvao
Pod korijenjem drveća spas nam je dao
Clustrum grade od 1000 vrata
Volimo te više od zlata

Clustrum je grad tisuću vrata. Ali jedna od njih su neprobojna i stara. Njihovo je drvo prepuno porezotina od noževa i čini se kao da je netko pokušao izvući njihove čavle. Neki su više puta pokušali otvoriti ova vrata, ali nitko dosad nije uspio. Njih čuva Mama Mirakul.

Ona sjedi na vrhu tih vrata i čuva ih. Clustrumom se pročuo glas da se pojavio netko tko krade ključeve vrata i širi se panika. Sve je više vrata otvoreno i počinje se širiti strah u gradu Clustrumu. Sve dok se jednog dana Mama Mirakul ne sretne oči u oči s „Kradljivicom Ključeva“.

Predstava Kradljivica ključeva govori o osnovnoj ljudskoj potrebi za pripadanjem. Koliko smo spremni riskirati kako bismo pronašli svoj dom, okusili život.

Hrvoje Seršić

Marta Mekovec de Carvalho rođena je 17.10.1989. u Osijeku gdje je završila osnovnu školu i Jezičnu gimnaziju. 2011. završila je BA studij dramaturgije u Zagrebu i u studenom osnovala Otvoreno kazalište Osijek, kazalište namijenjeno radu s amaterskim glumcima. U sklopu Otvorenog kazališta Osijek radila je devet predstava, od kojih su dvije njena autorska djela. Završila je MA studij dramaturgije u Sarajevu 2015. godine. U travnju 2016. godine, primila je nagradu Mali Marulić za svoj dječji tekst “Kradljivica ključeva”, koji je kasnije adaptirala u radio dramu za radio HRT u siječnju 2017. godine. Od travnja do lipnja 2016. godine, suradnica je redatelju Draženu Ferenčini na predstavi “Ja, Magarac” Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku. U veljači 2017. sudjelovala je u radu na predstavi “Priča s dna mora” kao asistentica redateljici Maji Lučić Vuković, također u produkciji Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića. Trenutno radi kao glavna urednica na Slavonskom radiju.

Hrvoje Seršić rođen je 5.11.1981. u Osijeku gdje je 1998. godine završio osnovnu Glazbenu školu Franje Kuhača u Osijeku, smjer gitara. Godine 2000. u Osijeku završio je i Prirodoslovno – matematičku gimnaziju, a 2008. i magistarski studij Glume i lutkarstva na Kazališnom odsjeku Umjetničke akademije u Bratislavi. Pohađao je brojne radionice i seminare (Laban, Bunraku, komedija dell’arte), a od lipnja 2008. godine asistent je na Odsjeku kazališne umjetnosti, smjer gluma i lutkarstvo Umjetničke akademije u Osijeku gdje sudjeluje u izvođenju nastave kolegija Lutkarske animacije. 2012. godine postao je docent na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, a 2016. doktorirao je na Umjetničkoj akademiji u Bratislavi, Slovačka (VŠMU).

Nenad Pavlović rođen je u Puli 16.4.1989. godine, u devetoj godini otkriva kazalište preko dramskog studija INK-a (Istarsko narodno kazalište) te se upisuje u glazbenu školu Ivan Matetić Ronjgov te završava osnovnu glazbenu školu s instrumentom auta. Završio je Opću gimnaziju Pula te upisao Umjetničku akademiju u Osijeku gdje je nakon uspješnog magistriranja glume i lutkarstva zaposlen kao asistent iz lutkarstva na raznim kolegijima (Animacija: lutke na štapu, Animacija: marionete te Majstorska radionica lutkarstvo: Vizualnost kazališta lutaka). Uz svoje dužnosti na nastavi sudjeluje u vođenju programa cijeloživotnog obrazovanja (posebice Dramski studio UAOS) te u raznim organizacijama programa i produkcija Umjetničke akademije u Osijeku kao što su festival Dioniz i Lutkokaz te mnogi drugi. U svojoj je umjetničkoj karijeri sudjelovao u mnogim kazališnim projektima diljem Hrvatske kao izvođač i autor (HNK Osijek, HNK Varaždin, GK Zorin dom, INK Pula…)

Dinko Seršić rođen je u 28.7.1979. u Osijeku gdje je završio, uz redovno osnovno školovanje, i osnovnu Glazbenu školu F. Kuhača – smjer gitara. Nakon završene III. gimnazije Osijek i Srednje glazbene škole upisao je Sveučilište J.J. Strossmayera Osijek, Ekonomski fakultet, i Glazbenu školu – smjer solo pjevanje. Sudionik je dvaju međunarodnih seminara za gitaru u Varaždinu i solo pjevanja na Visu. Tijekom studija predavao je na tečaju gitare za učenike osnovne i srednje škole u privatnom glazbenom učilištu Ars nova Osijek. Po završetku redovnog školovanja sudjelovao je, od 2005. kao vanjski član zbora HNK u Osijeku, u nizu opereta i opera. Stalno je zaposlen u Zagrebačkoj banci d.d., a u slobodno vrijeme bavi se, najviše, glazbom.

O predstavi

 • Agata: Kristina Kovačević
 • Mama Mirakul: Inga Šarić
 • Tristan / Rina: Srđan Kovačević
 • Lampi: Ivana Vukićević
 • Jozef: Đorđe Dukić
 • Vrhovnik: Lidija Helajz
 • Dramaturgija: Nenad Pavlović
 • Režija: Hrvoje Seršić
 • Scenografija i lutke: Ria Trdin
 • Asistent scenografkinje: Frane Celić
 • Glazba: Dinko Seršić
 • Oblikovanje rasvjete: Igor Elek
 • Voditelj tehničke službe: Dražen Golubić
 • Inspicijentica: Zdenka Kovaček
 • Majstor rasvjete: Igor Elek
 • Majstor pozornice: Zoran Grkinić
 • Tehničar ton: Josip Ogribić
 • Pozornički tehničar: Tihomil Čakalić
 • Izrada scenografije: Siniša Ardalić, Ria Trdin, Lucija Ulić, Kristina Tokić, Sara Baričević i Lorena Tot
 • Izrada kostima za lutke: Maja Marković i Ria Trdin
 • Izrada lutaka: Ria Trdin
Back To Top
X