skip to Main Content

Trojica u Trnju ove subote u slobodnoj prodaji!

Ove subote, 19. listopada 2019. u 18 sati u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića možete pogledati našu uspješnicu s Osječkoga ljeta kulture „Trojica u Trnju“. Riječ je o lektirnom naslovu Pavla Pavličića u režiji Nikole Zavišića koji u ovoj filmskoj predstavi na suvremen i neobičan način donosi uzbudljivu detektivsku priču poznatog romana. Zavišić ističe: „Pokušali smo napraviti jedan kazališni film ili filmsko kazalište. Pokušali smo u njega postaviti nostalgični osjećaj vremena i prostora u kome su junaci romana Trojica u Trnju odrastali. Pokušali smo, igrajući se i isprobavajući mogućnosti raznih tehnologija progovoriti jezikom koji današnja djeca i mladi lako prate i dobro razumiju. Pokušali smo iz blizine dočarati jurnjavu i potjeru starih automobila po ulicama Zagreba. Pokušali smo produbiti scenski prostor likovima unaprijed snimljenim koji predstavljaju širok spektar zapletenih odnosa i sudbina izvan stvarnog poimanja svijeta naših živih junaka na sceni. Pokušali smo na scenu donijeti  iskustvo napetih igara koje se igraju uživo ili na računalima: escape roomova ili hidden objectsa. Igrali smo se i zaigravali mogućnostima dok nismo naučili jezik priče koju pričamo. I jako smo se zabavljali radeći na tome. A želim da se i vi zabavite gledajući, da vam bude napeto, da poželite biti dio tima koji se bori za pravdu i istinu i koji se prijateljskim razumijevanjem i suradnjom na kraju uspijeva pronaći i snaći, svladati negativca – Čovjeka s istetoviranom zmijom. Drago mi je da smo na tom putu i u toj priči zajedno sa Tutom, Bracom, Hrvojem i Bibom. Jedino tako je moguće pobijediti strahove i biti bolji.“

U predstavi igraju: Braco – Srđan Kovačević; Tut – Kristina Kovačević; Biba – Ivana Vukićević; Hrvoje – Gordan Marijanović, a u filmu: Hrvojevi roditelji – Ivica Lučić i Lidija Helajz; Tutova mama – Inga Šarić; Bracina mama – Aleksandra Colnarić

Policajac – Vladimir Ham; Susjed Cvik – Djordje Dukić; Susjeda i bolničarka Fanika – Areta Ćurković; Valent – Domagoj Ivanković; Inspektor – Igor Golub; Doktor Peterlić – Aleksandar Bogdanović; Čovjek sa istetoviranom zmijom – Willem Miličević.

Dramaturgiju i dramatizaciju potpisuje Dora Golub, scenografiju Tončica Knez i Nikola Zavišić, kostime je osmislila Suna Kažić, glazbu i video animacije Willem Miličević, a scenski pokret Maja Huber.

Ulaznice po cijeni od 20 kuna možete kupiti na blagajni kazališta svaki dan od 8 do 15 sati te sat uoči izvedbe ili rezervirati na 501-485 i mejl marketing@djecje-kazaliste.hr.

 

Radujemo se vašem dolasku!

Back To Top
X