skip to Main Content

Lav koji nije znao pisati premijerno u Koprivnici

„Lav koji nije znao pisati“ novi naslov Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića i Kazališta Oberon, nakon Osijeka, premijerno će biti izveden i u Koprivnici.  Tekst Martina Baltscheita preveo je i režirao Damir Mađarić, scenografiju potpisuje Marta Crnobrnja, kostime Marija Šarić Ban, a glazbu Miroslav i Gordana Evačić. U predstavi igraju izvrsni mladi glumci Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića Kristina Kovačević i Gordan Marijanović.

Priča o Lavu koji ne zna pisati je događajima puna, izrazito smiješna i avanturistička priča iz prašume. Uz lava, koprivnički će mališani upoznati mnogo smiješnih životinja koje pokazuju karakterne crte ljudi i zaljubljenog kralja životinja tjeraju na rub očaja. Lav ne zna pisati, ali to ga ne smeta jer on zna rikati i pokazati zube, a više mu i ne treba. Ali kada sretne pametnu i lijepu lavicu koja uz to čita knjigu brzo primijeti kako bi bilo korisno da zna pisati i čitati. Jer lavica koja zna čitati je dama, a dami se prvo napiše pismo, ljubavno pismo. Nju se ne može odmah poljubiti, samo tako! Dakle zamoli lav sve životinje u prašumi da mu napišu pismo, ali to ne funkcionira na zadovoljavajući način. Majmun napiše da bi se s njom verao po drveću i jeo banane. Potpuno suludo! Iznerviran, Lav se javi Nilskom konju. On je u pismu zapita bi li s njim plivala rijekom i ronila s algama, a ono što lavici napišu smrdljiva buba (balegar), lešinar, žirafa i krokodil razbjesni lava do kraja. No, uskoro stiže spas, jer lijepa lavica čuje lava kako riče!

 Koprivnička premijera predstave Lav koji nije znao pisati na rasporedu je u petak, 25. listopada u dvorani Domoljub s početkom u 18 sati.

Nakon premijere u Koprivnici, ekipa Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića gostuje u Sesvetama u subotu, 26. listopada u 17 sati s predstavom Ružno pače, nastalom u koprodukciji s Gradskim kazalištem Joza Ivakić iz Vinkovaca.

 

Back To Top
X