skip to Main Content
James i divovska breskva

PREMIJERA:

11. srpnja 2017.

SEZONA:

2016./2017.

AUTOR:

Roald Dahl

KRATKO O PREDSTAVI:

Ako mislite pozitivno, takve će misli obasjati vaše lice kao sunčeve zrake i uvijek ćete izgledati lijepo.
Roald Dahl

Vjerujemo da dobro činiti dobro. Iz tog razloga deset posto svih prihoda Roald Dahl organizacije (Zaklada Roald Dahl Charitable Trust dobrotvorna je organizacija registrirana u Ujedinjenom kraljevstvu (br. 1119330) odlazi našim dobrotvornim partnerima. Podržavamo različite programe koji uključuju: specijaliziranu izobrazbu medicinskih sestara za djecu, potpore za potrebite obitelji te posebne programe edukacije.

Hvala Vam na podršci i pomoći koja nam omogućuje nastavak rada. Za pozornicu prilagodila Marina Bjelić Đurić

Saznajte više na roalddahl.com

Riječ redatelja

Dobro, ko je u stvari Roald Dahl?

To je gospodin, koje je između mnogih svojih djela, napisao i sjajne romane za male i velike, kao što su “Charlie i tvornica čokolade”, “Charlie i veliko stakleno liftalo”, “Vještice”, “Deni šampion svijeta”, “Matilda”, “Fantastični gospodin lisac”, “VDDŽ” i naravno “James i divovska breskva”. Baš onako jedan veliki i značajni književnik. E, pa da vidimo na što nam on obraća pažnju u svom djelu “James i divovska breskva” ali i u svim drugim romanima. Prvo da na ovom svijetu postoje pravda i dobrota. Istinski! I što još? Da se prijatelji mogu naći na potpuno nenadanim mjestima. Provjerite!

I što još? Da biramo želje koje će nas stvarno, ali stvarno usrećiti. Probao – uspijeva. I na kraju ono najvažnije. Ne dopustimo da nas izvjesne životne muke obeshrabre i svladaju jer… ipak… život je lijep, dragi moji. Ovu predstavu posvećujem svim poštovanim malim ljudima i jednoj Tiani.

PS. Naše predstave teško da bi bilo bez izvrsne glumačko – likovno – dramaturško – glazbeno – organizatorsko – tehničarsko – majstorske ekipe i naravno bajnog teksta.

Dragoslav Todorović

Roald Dahl je bio špijun, vrhunski pilot borbenih zrakoplova, povjesničar čokolade te medicinski izumitelj. Osim toga napisao je i poznata djela Charlie i tvornica čokolade, Matilda, The BFG i još puno sjajnih priča. Bio je i ostao broj jedan u svijetu pripovjedanja.

Diplomirala je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu i već od početka karijere, kao dramaturg, urednik i autor mnogobrojnih TV i radio emisija, profesionalno se usmjerila na kreiranju projekata za djecu i mlade. Autor je više originalnih dramskih tekstova za djecu, kao i dramatizaciju izvođenih u lutkarskom i dječjim kazalištima.

Rođena 1989. u Šibeniku. Master diplomske studije završava 2013. na Fakultetu primjenjenih umjetnosti u Beogradu, na Odsjeku scenski kostim. Aktivna je sudionica na izložbama, manifestacijama i projektima u struci, kako u zemlji tako i u inozemstvu. Surađivala je, kao kostimograf, na projektiranju scenskog kostima za kazalište, filmove, video radove, a bavi se i kreiranjem lutaka i scenografije. Od dizajna do realizacije, trudi se eksperimentirati, kako sa materijalima, tako i sa formama, inzistirajući na likovnosti i invetivnosti.

Na 47. susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije nagrađena je za najbolju kreaciju lutaka u predstavi “Cirkus Mario i Neta”, u režiji Dragoslava Todorovića.

Dragoslav Todorović rođen je 3. studenoga 1948. godine u Parizu. Diplomirao je kazališnu režiju na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu 1979. godine u klasi profesorice Borjane Prodanović.

Dok je, kao mlad, živio u Hamburgu, učio je glumu i pantomimu i igrao u kazalištima i kabareima. Režirao je veliki broj dramskih i lutkarskih predstava. Sudjelovao je na mnogim festivalima u zemlji i inozemstvu, osvojio pet nagrada za najbolju predstavu festivala i jedanaest nagrada za režiju. Živio je pet godina u Torontu. Bavio se režijom i predavao glumu.

Pored redateljskog posla predaje predmet i lutkarstvo na Fakultetu primjenjenih umjetnosti u Beogradu, na Odsjecima scenografija i scenski kostim.

Rođen je 1976. godine. U njegovom radu, uz skladanje komorne glazbe, značajno mjesto zauzima glazba za kazalištem.

Do sada, skladao je glazbu za od 130 kazališnih predstava različitih žanrova i nekoliko igranih filmova, za koje je više puta nagrađivan (dvije Sterijine nagrade).

Uz skladanje, radi pri teatru i kao glazbeni supervizor, oblikovatelj zvuka i izvođač (klavir, gitara, bas gitara, živa elektronika), surađuje s beogradskim bendovima. Sudjelovao je i u insttucionalnim i nezavisnim produkcijama u Srbiji, regiji, više puta u Italiji i Sloveniji. Živi u Beogradu.

O predstavi

  • Edi Ćelić
  • Aleksandra Colnarić
  • Maja Lučić Vuković
  • Kristina Kovačević
  • Ivica Lučić
  • Srđan Kovačević
  • Glazbu uživo na sceni izvodi Ervin Lustig

Režija Dragoslav Todorović
Oblikovanje lutaka, scenografije i kostima Irina Somborac
Glazba Vladimir Pejković
Oblikovanje rasvjete Igor Elek
Voditelj tehničke službe Dražen Golubić
Inspicijent Zdenka Kovaček
Majstor rasvjete Igor Elek
Majstor pozornice Zoran Grkinić
Pozornički tehničar Tihomil Čakalić
Izrada lutaka Zoran Bjelošević, Irina Somborac i Maja Marković
Izrada scenografije Željko Jurić, Irina Somborac
Izrada kostima Maja Marković
Slikarski radovi Irina Somborac

Back To Top
X